Brød & Boller
Brød & Boller
Sådan laver du en hjemmelavet rugsurdej
Surdej kan give dit brød den lækreste smag, samtidigt med at den er nemt at holde i live. Vi har en nem opskrift på rugsurdej her.
Emma Traugott-Olsen
11.02.2020
Rugsurdej
- 1 nip gær
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. honning
- 1 dl yoghurt naturel
- 2 dl vand
- 200 g groft rugmel + 2 dl til dagen efter
Sådan laver du hjemmelavet rugsurdej
- Rør gær, salt, honning og yoghurt, vand og 200 g rugmel sammen i en skål.
- Dæk den med et klæde, og lad den stå på køkkenbordet i 1 døgn.
- Rør 2 dl rugmel mere i sammen med lidt vand, så dejen bliver lind, og lad den stå1 døgn mere på køkkenbordet.
- Så er surdejen klar til brug.
- Opbevar din surdej i køleskab, når du ikke bruger den.
- Husk at tilsætte lidt ekstra mel og vand med jævne mellemrum.
Brug din surdej til at bage dette lækre surdejsbrød med rug. God fornøjelse.