Menuer
Mad
Den lækreste tapenade
Vi disker op med en vidunderlig tapenade-opskrift, der giver en frisk og autentisk tapenade til middagsbordet.
af Trine Hahnemann / Foto: Lars Ranek
20.06.2021
Tapenade er en fransk specialitet, som er lavet på gode, solmodne oliven og kan spises på brød, bruges som fyld i fjerkræ eller til fisk. Der findes flere variationer af tapenade, men den eneste rigtige og autentiske er fremstillet med oliven, kapers, ansjoser og olivenolie. I den base kan man blande forstellige krydderurter. Vi har tilføjet lidt friskhed i form af revet citronskal, der skaber et godt modspil til de salte kapers.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Lav din egen tapenade-opskrift
Den lækreste tapenade-opskrift
6 personerDet skal du bruge til tapenade:- 150 g grønne oliven
- 2 tsk. kapers, afdryppede
- 1 fed finthakket hvidløg
- 3 ansjosfileter
- ½ dl olivenolie
- ½ tsk. revet citronskal
- salt og friskkværnet peber
Sådan laver du tapenade:
- Blend alle ingredienserne, minus salt og peber, til en lind pasta.
- Smag til bagefter med salt og peber.