Desserter og kager

Klassisk bedstefars skæg

Bedstefars skæg er blevet en elsket kageklassisker, og det er der en grund til! Den har nemlig den saftigste kagebund, det sødeste hindbærfyld og en sprød marengstop.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Lars Ranek 30.05.2016
Klassisk bedstefars skæg kage

Alene navnet " bedstefars skæg" siger vel, at den her kageopskrift har nogle år på bagen. I rigtig mange hjem rundt omkring i landet er den blevet serveret til søndagskaffen, festlige lejligheder eller bare, når der skulle hygges med familien. Vi synes, den har fortjent sin plads på old boys-holdet, fordi den har en saftig bund, en sød midte og en sprød top, men vi foreslår også, at du serverer eller pynter den med friske bær. Det giver den lige et ekstra skud friskhed - men det er selvfølgelig en lille fravigelse fra den helt rigtige bedstefars skæg, så du bestemmer selv, om du tør eksperimentere med en klassisker. Vild med bedstefars skæg? Prøv også denne version med rabarber!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bedstefars skæg

Tid: 25 minutterOvntid: I alt 40 minutterDet skal du bruge til bedstefars skæg:
  • springform, 24 cm i diameter (Find den fx her!)
  • 150 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 2½ dl sødmælk
  • 6 spsk. hindbærsyltetøj
  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker
  • flormelis til drys

Sådan laver du bedstefars skæg:

  1. Pisk smør og sukker, til det er lyst og luftigt. Del æggene i hvider og blommer. Tilsæt æggeblommerne, én ad gangen. Bland mel og bagepulver, og tilsæt det skiftevis med mælken. Rør, til dejen er ensartet.
  2. Fordel dejen i en springform (24 cm i diameter). Bag kagen i en 180° varm ovn i 30 minutter. Tjek med en spids kniv, om den er helt gennembagt.
  3. Tag kagen ud af ovnen, og skru ovnen op på 200°. Smør kagen med et tykt lag hindbærsyltetøj.
  4. Marengs: Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i. Pisk godt, til du har en tyk marengsmasse. Fordel marengsmassen over kagen, og bag kagen videre i ca. 10 minutter, til marengsen er gylden.
  5. Afkøl, og drys med flormelis.

Find flere søde sager med marengs her ...