Desserter og kager

Påskeæg med citronlikør

Har påskeharen været forbi med æg til dig, eller må du selv fabrikere en rede fuld? Vi giver dig opskriften på fristende påskeæg med citronlikør.
Opskrift og foto: Odense Marcipan 27.03.2015
påskeæg med citronlikør

Butikkerne bugner af farvestrålende påskeæg med syntetisk smag, der nok mest appellerer til familiens yngre medlemmer, men til påske må der også gerne være lidt, der er lidt forbudt for børn.

Med denne opskrift på påskeæg får du noget til den søde tand, som du kan nyde hen over påsken og servere til påskefrokosten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Påskeæg med smag af citron

Det er de her marcipanæg, der smager friskt af citron, fordi marcipanen har fået lov til at suge en masse limoncello, som er italiensk citronlikør.

Herefter er æggene overtrukket med mørk og hvid chokolade og pyntet med revet citronskal, så de også er smukke at se på. Og resten af limoncelloen? Den smager fantastisk iskold til påskeæggene.

PRØV OGSÅ: 25 retter til din påskefrokost

Påskeæg med citronlikør

Forberedelse: 30 min. Tid: 1 time. Antal: 12 stk.

Det skal du bruge til påskeæg med citronlikør:

  • 400 g marcipan
  • 1/2 dl limoncello (citronlikør)
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 1 dl flormelis
  • 200 g mørk chokolade til overtræk
  • 100 g hvid Chokolade
  • 1 tsk. revet citronskal

Mere med citron: Hjemmelavet citronmarmelade

Sådan laver du påskræg med citronlikør

  1. Rør marcipanen med limoncello eller anden citronlikør, citronskal og flormelis. Form marcipanen til 12 æg, brug gerne lidt flormelis på hænderne, og sæt dem på bagepapir.

  2. Smelt overtræk over vandbad eller temperer chokoladen. Overtræk æggene med chokoladen og sæt dem på bagepapir.

  3. Smelt den hvide chokolade forsigtigt over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose. Sprøjt tynde striber af hvid chokolade på de størknede æg.

  4. Drys med en smule revet citronskal. Servér æggene når chokoladen er stivnet.

SE OGSÅ: Få mere inspiration til din påskefrokost her!