Desserter og kager

Sommersød roulade med hindbær

Brug sommerens saftige hindbær i den her skønne roulade, der både pynter på terrasse- og festbordet.
af Marie Melchior / Foto: Line Falck / Styling: Katrine Kaul 22.07.2016
Roulade med hindbær

Roulader er skønne, fordi de er nemme at lave, et sikkert hit på kagebordet og vækker gode kageminder hos de fleste. Måske kan du huske din mormor stå i køkkenet og rulle roulade, eller måske mindes du første gang, du skar et stykke og så det fine spiral-mønster. Det er det, der gør roulade til sådan en sjov og uprætentiøs kage, som alle elsker. Hvis du ovenikøbet fylder dine favoritbær i den knasende roulade, så ender du med en rulle ren godhed. Smag også: Syndig chokolade-roulade

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på roulade med hindbær

Det skal du bruge til hindbær-roulade:
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g hasselnøddeflager
  • ½ l piskefløde
  • 250 g friske hindbær
  • frysetørrede hindbær
  • evt. spiselige blomster

Prøv også: Nemme opskrifter på chokolade-dessert

Sådan laver du hindbær-rouladen:

  1. BUND: Forvarm ovnen til 225°. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en stor skål. Vend mel, vaniljesukker og bagepulver i æggemassen med en dejskraber. Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dejen med nøddeflager. Bag bunden i ovnen i 10-15 minutter, til den er gylden. Afkøl.
  2. FYLD: Pisk fløden til skum, og vend hindbærrene i. Mos dem lidt, så der kommer hindbærsaft ud i skummet. Vend den afkølede bund, så overfladen med nøddeflagerne ligger nedad. Fordel fyldet jævnt på bunden, og rul den forsigtigt og så stramt som muligt sammen på den lange led til en roulade.
  3. PYNT: Drys rouladen med frysetørrede hindbær og evt. spiselige blomster, og nyd den afkølet.