Drikke

Rabarber-pastis-cocktail

Prøv disse lækre rabarber-pastis-cocktails, der har en lakridsagtig smag. Servér dem som velkomstdrink, og imponér dine gæster.
af Martina Bianchini / FOTO Marieke Verdenius 15.05.2020
rabarber cocktail

Pastis er en fransk spiritustype med ekstrakt af fennikel og anis, der giver den gule drik en lakridsagtig smag.

Den passer pefekt sammen med rabarberens sødme, der skaber en afbalanceret og unik cocktail.

SE OGSÅ: 4 fristende cocktails

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på rabarber-pastis-cocktail

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave rabarber-pastis-cocktail

  • 500 g rabarber
  • 5 cm frisk ingefær
  • 1 usprøjtet citron
  • 300 g sukker
  • 5 dl vand
  • 1,2 dl pastis
  • 9 dl danskvand
  • Isterninger

Sådan laver du rabarber-pastis-cocktail

  1. Rens rabarber.
  2. Læg en rabarberstængel til side til pynt, og hak resten af rabarberstænglerne groft.
  3. Skræl og hak ingefærstykket groft.
  4. Pres saften fra citronen.
  5. Bring det hele i kog med sukker og vand.
  6. Skru ned for blusset, og lad det simre i 15 minutter.
  7. Sigt siruppen, og reducér den ved lav varme i 10 minutter mere.
  8. Hæld den på en flaske, og lad den køle ned.
  9. Skræl tynde strimler af rabarberstænglen, og fordel dem i 6 glas.
  10. Hæld 0,3 dl rabarbersirup, 0,2 dl pastis og 1½ dl danskvand i hvert glas.
  11. Tilsæt isterninger, og rør forsigtigt rundt ved servering.

SE OGSÅ: jordbær-timian cocktail