Grønt

Appelsin/fennikelsalat

En salat med appelsin og fennikel giver et frisk modspil til den fede hovedret.
af Timm Vladimir, Foto: Lars E. Andreasen 9.03.2012

3 appelsiner
1 fennikel
½ rød chili
et skvæt olivenolie
et mindre skvæt æblecidereddike
koriander eller persille
lidt røget paprika
salt og peber

Skær skrællen af appelsinerne, og skær bådene ud mellem lamellerne, så der kun er det rene appelsinkød tilbage, og læg dem i en skål. Skær ultratynde skiver af fennikel, evt. på et mandolinjern, og læg dem ned til appelsinerne. Skær tynde, fine skiver af chilien, gerne med kerner ved, og læg dem i skålen. Tilsæt en lille håndfuld koriander, eller persille hvis ikke man kan lide koriander. Smag til med olie og eddike, røget paprika og salt og peber efter behag. Lad hvile en time på køl.

Se de andre opskrifter i menuen:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.