Grønt

Hel karljohansvamp i butterdej

En smuk og enkel opskrift på en ret fra Michelinrestauranten Flocons de Sel i Frankrig.
af Marie Melchior 27.09.2012

6 personer

150 g rygeost
1-1½ dl mælk
salt og peber
6 flotte karljohansvampe
1 pakke butterdej
havsalt og peber
1 æg
½ l svampebouillon (se opskrift på grundconsommé)
1-2 kviste sar
2-3 spsk maizena

Rør rygeost lind med lidt mælk, salt og peber. Pensl de hele svampe med rygeostcremen. Rul butterdejen ud helt tyndt. Stil svampene på hovedet og pak dejen omkring dem. Stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Udstik en cirkel på ca. 8-10 cm i diameter, og placer den på toppen af svampepakken. Pensl pakkerne med sammenpisket æg, og bag i en 215° forvarmet ovn i 10-12 min.
Kog svampebouillonen ind med en kvist sar, og jævn med maizena.
Server saucen til den indbagte karljohansvamp.