Grønt

Lakrids er det nye krydderi

Lakrids er i dag at finde på restaurantscenen verden over. Se, hvordan du kan bruge lakrids i din madlavning her!
af Line Sølvhøj Johansson / Foto: Lars Ranek 19.02.2014

Elsker du at eksperimentere i køkkenet og at lege med smagsoplevelser? Så kan du kaste dig ud i nye magiske retter ved at bruge lakrids i madlavningen. Når lakridsroden er bearbejdet og det rene pulver er fremdyrket, så kan lakridsen bruges som et krydderi i køkkenet på niveau med ingefær og kanel.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv den lækre lakridsopskrift: Crème brûlée med lakrids og hindbær

Johan Bülow har for alvor indført lakridstraditionen herhjemme, og han forklarer, at hvis man vil lave mad med lakrids, skal man huske på, at det er et krydderi, ikke mad med slik, og at lakrids skal bruges med doseringen for øje, ligesom eksempelvis hvidløg og chili.

Kom i gang med at bruge lakrids

Vil du kaste dig ud i at lave mad med lakrids, anbefaler Johan Bülow at starte med at lave nogle agurkeskiver med saltflager og lakridspulver, da kombinationen kan åbne øjnene for, hvordan lakrids kan bruges i madlavningen. Efterhånden som du bliver fortrolig med lakrids som krydderi, kan du lege med lakrids i madlavningen.

Prøv opskriften: Kalvemørbrad med selleri og lakrids

3 tips til at bruge lakrids som krydderi:

• Gå ikke på kompromis med kvaliteten af lakrids. Der vil være stor forskel på smagsoplevelsen afhængigt af, hvad lakridsroden stammer fra.

• Brug lakrids med forsigtighed og smag dig frem. Bruger du for meget lakrids, kan det ødelægge smagen, men bruger du gode råvarer og smager dig frem, kan du lave retter med fortryllende smagsoplevelser.

• Lakrids kan kombineres med mange forskellige råvarer og give nye smagsoplevelser alt afhængigt af, hvad det sammensættes med. Brug både lakrids i forretter, hovedretter og desserter, og prøv også at putte lakridsdrops i din kaffe.

Prøv den lækre dessert: Lakridsparfait