Grønt

OPSKRIFT | Salat med æbler, figner og croutoner

Tag forsmag på sommeren med denne friske salat med skønne æbler. Salaten er sprød og både sød, salt og syrlig – og så kan den serveres både som hovedret eller som tilbehør.
af Camilla Zarah Lawes 15.03.2017
Opskrift på en lækker salat med æbler, figner og sprøde croutoner

Der er stadig lidt tid til, at forårsfrugter og sommerbær rammer supermarkederne. Men heldigvis bugner hylderne af skønne æblesorter – røde og grønne, søde og syrlige, små og store. Og de kan bruges til meget andet end tærter og kager.

I denne salat har æblerne fået fint selskab af søde figner og sprøde croutoner – tag forsmag på sommeren!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du vil servere salaten som hovedret, kan du tilføje to stegte kyllingebrystfileter i skiver og 100 g stegt bacon i mindre stykker.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med æbler, sort ræddike og rød salat

Salat med æbler, figner og croutoner

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

  • 400 g frisk babyspinat
  • 200 g spæde rødbedeblade (mangoldsalat)
  • 4 friske figner
  • 4 små grønne æbler

Croutoner med koriander:

  • 1 groft italiensk flute
  • 5 stilke frisk koriander
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Dressing med æblecidereddike:

  • ¾ dl rapsolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • 1 tsk. sukker

FREMGANGSMÅDE

Nip spinat, og læg den i en stor skål med koldt vand. Tag spinaten op i en sigte, og skift vandet. Gentag, til spinaten er skyllet helt ren. Skyl og tør rødbedebladene og bland dem med spinatbladene.

Skær fignerne i både, og vend dem i salaten. Skyl æblerne, og skær dem i tynde, runde skiver, gerne på et mandolinjern.

Croutoner med koriander: Skær flutet i grove firkanter. Hak koriander fint. Vend brødstykkerne i olie og koriander, og krydr med salt og peber. Steg croutonerne gyldne på en varm pande, og lad dem køle af.

Dressing: Rør rapsolie, eddike og sukker sammen til en dressing, og hæld den over salaten.

Servering: Anret salaten på et fad, drys med croutoner, og servér.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med grillet æble og gedeostebrød