Grønt

Pasta med rosenkål og mandler

Denne pastaret med rosenkål, mascarpone og mandler er god både til hverdag og til middagsselskabet. Se opskriften her.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 25.02.2019

Kålen er en af de ældste kendte grøntsager, men synet på den er skiftet gennem tiden.

Kål var oprindeligt en del af det landlige basiskøkken, mens den grove grøntsag først fik sit indtog i finere madlavning gradvist i løbet af 1900-tallet.

Rosenkål smager bedst godt henne på vinteren. Det skyldes, at kålen forbereder sig på frosten ved at omdanne stivelse til sukkerstoffer for at beskytte sig mod frostskader.

Sukkeret balancerer bitterheden og gør smagen mildere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du får nu denne opskrift på pasta med rosenkål, marscarpone, mandler, basilikum og parmesan er lig med en lækkerhed, både du og dine gæster vil blive glade for.

SE OGSÅ: Tortilla med bagte gulerødder

Opskrift på pasta med rosenkål og mandler

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave pasta med rosenkål og mandler

  • 300 g rosenkål
  • ½ dl olivenolie
  • 30 g mandler
  • 1 spsk. mascarpone
  • 200 g pasta
  • Salt og friskkværnet peber
  • 5 stilke frisk basilikum
  • 25 g revet parmesan

Sådan laver du pasta med rosenkål og mandler

  1. Rens rosenkålen ved at tage de yderste blade af.
  2. Snit rosenkålen fint, og kom den i en skål.
  3. Steg rosenkål ved høj varme på en pande med lidt olie i 1 minut, så den får lidt farve, men stadig beholder lidt sprødhed og farve.
  4. Hak mandlerne groft, og bland dem i rosenkålen sammen med mascarponen.
  5. Tag panden af varmen, og lad mascarponen smelte sammen stille og roligt.
  6. Kom pastaen i letsaltet, kogende vand, og kog, til den er al dente.
  7. Tag pastaen op af vandet og direkte over i rosenkålen.
  8. Hak basilikumbladene, og fordel dem i pastaen sammen med parmesan, lidt salt og friskkværnet peber.
  9. Servér med det samme, så pastaretten er helt blød og cremet.

TIP! Der må gerne komme en smule af kogevandet med, når du tager pastaen op af gryden og over i rosenkålen, så mascarponen og vandet danner en sauce omkring pastaen.

SE OGSÅ: 7 pasta-opskrifter