Grønt

Perleotto med mascarpone og grillet squash

Sæt tænderne i en lækker og anderledes udgave af den klassiske risotto. Perleotto er risotto lavet på perlebyg, og er derfor et sundere alternativ, der er rigt på kostfibre.
af redaktionen 15.09.2017
Perleotto med mascarpone og grillet squash

TIP: Hvis ikke du kan få fat i perlebyg, kan du sagtens bruge perlespelt eller perlerug. Rugen skal dog koge lidt længere.

Perleotto med mascarpone og grillet squash

Opskrift til 2 personer – Tid: 30 minutter

LÆS OGSÅ: Grillet fladbrøds-pizza med blåskimmelost og squash

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

INGREDIENSER

  • 2 dl perlebyg
  • salt
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 2 små squash
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 50 g parmesan
  • 150 g mascarpone
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 100 g blandet salat
  • saft af 1 citron
  • parmesan

FREMGANGSMÅDE

1. Kog perlebyg i letsaltet vand i 15-20 minutter, til den er mør. Hæld kogevandet fra, men gem lidt i en kop til senere.

2. Pil og hak løg og hvidløg. Steg det let i olie i en stor gryde, uden at det tager farve.

3. Skyl squashene, og skær dem i 1 cm tykke, runde skiver. Steg dem på en varm grillpande, til de får tydelige grillstriber (eller steg dem i lidt olie på en almindelig pande – så får de bare ikke striber). Krydr squashskiverne med fintrevet citronskal og salt.

4. Vend den afdryppede perlebyg i gryden med løg og hvidløg. Rør fintrevet parmesan og mascarpone i. Lad det hele varme igennem i gryden. Vend forsigtigt squashskiverne i. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.

5. Servering: Skyl og tør salaten, og vend den med citronsaft. Servér som tilbehør til perleottoen, som du drysser med parmesan høvlet i store flager.