Grønt

Ratatouille a la Rémy

I Paris har kokkerotten fra Disneys "Ratatouille" inspireret til en ny restaurant under navnet Bistrot Chez Rémy. Her får du opskriften på den populære middelhavsret.
af Susser Feit / Foto: Wichmann + Bendtsen Photography 22.07.2014
Ratatouille opskrift

I forbindelse med åbningen af den franske restaurant Bistrot Chez Rémy, har vi fået fingrene i den magiske opskrift på fransk ratatouille. Restauranten er kreativt indrettet efter tegnefilmen Ratatouille's univers, hvor rotten Rémy opdager, at han med sin veludviklede lugtesans kan kreere den bedste ratatouille i byen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rémys specialitet, den klassiske middelhavsret ratatouille, stammer fra Provence regionen og er baseret på den fyldige smag af nyhøstede grøntsager. Du får den bedste smag ved at anvende solmodne råvarer, og herhjemme kan du med held vælge de små stilke tomater, som smager af mere end de store.

Prøv også: Lasagne med ratatouille

Opskrift på ratatouille a la Rémy

Mængden af grøntsager afhænger af, hvor mange gæster du skal have, og nogenlunde lige meget af de fire første er en god retningslinje. Du kan sagtens justere lidt efter smag, ligesom grønne peberfrugter kan udskiftes med gule.
Brug hvidløg efter smag, men spar ikke på det, og husk at hvidløgsfeddene skal hakkes, ikke presses.

Det skal du bruge til ratatouille a la Rémy:

  • Aubergine
  • Squash
  • Tomater
  • Grøn peberfrugt
  • Hvidløg
  • Olivenolie
  • Herbs des Provence

Læs også: Nem ratatouille-salat

Sådan laver du ratatouille a la Rémy:

  1. De modne grøntsagerne vaskes og skæres i tern. Grøntsagerne skal i første omgang holdes adskilt og sauteres grundigt hver for sig i en god olivenolie. Således bevarer de deres smag og struktur, hver især. For de skal ikke have lige lang tid på panden. Test efterhånden hvornår de er gennemstegte, men ikke for bløde.
  2. Hvidløget følges med tomaterne, der sauteres og krydres med Herb des Provence eller hakkede friske krydderurter som for eksempel timian. Smages til med havsalt og peber fra kværn.
  3. Tomatsaucen lægges som bund i en sautérpande. Herefter lægges de andre grøntsager pænt oven på og det hele simrer stille færdig i 30 - 45 minutter. Eller bag retten færdig i ovnen i et ildfast fad. Hold øje og tilsæt lidt vand om nødvendigt, for retten må ikke blive tør.
  4. Serveres fra panden eller i et rustikt keramikfad.

På Bistrot Chez Rémy serverer tjenerne ratatouille som tilbehør til hovedretter som grillet Sirloinsteak og frisk torsk, suppleret med franske grove pommes fritter og valget mellem to forskellige meget lækre saucer. Få en opskrift på oksemørbrad med ratatouille her!
Læs også: Italiensk madbrød