Grønt

Shakshuka med bønner, avocado og feta

Brunch kan være så meget mere end bacon. Stil nemme vegetariske nyklassikere med masser af smag på morgenbordet, og sæt ikke mindst god tid af til at nyde dem.
af Ditte Ingemann. Redigeret til web. Foto: Stine Christiansen. 24.01.2022
Vegetarisk shakshuka med bønner, avocado og fetaost

Shakshuka er en afrikansk ret, som traditionelt spises til morgenmad, men den kan nemt nydes til ethvert måltid. Den lækre simreret består af grøntsager, hvor vi her har brugt bønner i tomatsauce, der smages til med varme krydderier og toppes med æg med flydende blomme. Dét er comfortfood, når det er bedst!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis det ikke var grund nok til at springe i køkkenet og lave shakshuka med det samme, kan vi toppe med, at retten er super nem og hurtig at lave. Det er en ret, du let kan lave til dig selv, men også til mange, hvis du får gæster til for eksempel brunch.

Du vil med garanti imponere dine gæster med den nemme ret, der smager fantastisk. Især hvis du topper den med skiver af avocado, smuldret feta og friske krydderurter. Så er der ikke et øje – eller en mundvige tør. Få opskriften herunder.

Få opskriften på shakshuka her:

Antal: 4 personer

Ingredienser til shakshuka:

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 tsk. stødt spidskommen

  • 1 tsk. røget paprika

  • 1 spsk. fennikelfrø

  • 2 tsk. sukker

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 tsk. harissa (eller anden chilisauce)

  • 1 dåse hvide bønner

  • 4 æg

  • Salt og peber

Topping til shakshuka:

  • 1 moden avocado

  • 50 g feta

  • 1 håndfuld frisk mynte

  • 1 håndfuld frisk koriander

  • Evt. pitabrød eller fladbrød

Sådan laver du shakshuka:

  1. Pil løg og hvidløg, og skær dem i grove stykker.

  2. Blend løg og hvidløg med spidskommen, paprika, fennikelfrø, sukker, hakkede tomater og harissa til en glat sauce i en blender.

  3. Hæld saucen i en dyb pande, og lad den koge op. Smag til med salt, chili og sukker. Vend de hvide bønner i.

  4. Lav små fordybninger i saucen, og slå æggene ud i hullerne.

  5. Lad retten simre i 5-6 minutter, eller indtil æggehviderne har sat sig. Læg evt. låg på panden.

Sådan laver du topping til shakshuka:

  1. Skær avocado i skiver.

  2. Drys avocado, smuldret feta og friske urter over retten.

  3. Servér straks med ristede pitabrød eller fladbrød.