Grønt

Svampeclafoutis

Clafoutis er en traditionel fransk tærte, som oftest laves med bær til dessert. Her er den i en variation med svampe til det salte køkken. Servér den til forret eller som en let frokost.
af Marie Melchior 27.09.2012

6 personer

4 æg
4 æggeblommer
4 dl mælk
4 dl fløde
5-6 spsk hakket purløg
500 g blandede svampe, fx sort trompet, karljohan, skællet kødpigsvamp el. kantareller

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pisk de hele æg og æggeblommerne sammen med mælk og fløde. Hak purløg, og rør det i blandingen. Sauter svampene i smør i et par minutter på en hed pande. Fordel svampene i smurte forme, og hæld æggeblandingen over. Stil dem i en forvarmet ovn ved 150°, og bag i 12 min.

Server svampeclafoutis'erne til forret eller som en let frokostret med grøn salat og brød til