Grønt

WEEKEND BITES | Grillede squashruller med basilikum og sesam

Squash har en god naturlig smag og hjælper med at holde din krop sund og rask - en ganske ægte super food. Her får du opskriften på lækre, grillede squashruller med basilikum og drysset med sesam.
af redaktionen 19.01.2017
Grillede squashruller med basilikum og sesam

Squash er nok et af de mest undervurderede superfoods, og det er på trods af, den er virkelig suned og nem at tilberede. Squash er sundt for knoglerne, fordøjelsen og faktisk rigtig god for hele den generelle sundhed. Den grønne sag er rig på næringstoffer og indeholder stort set intet fedt og kalorier. Her får du en opskrift, hvor du kan nyde squashen som en lækker snack eller fingermad.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

LÆS OGSÅ: Squashettibolognese med hasselnøddepesto

Grillede squashruller med basilikum og sesam

Antal personer: 6 personer

INGREDIENSER:

  • 1 stor squash
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. tahin*
  • 1-2 spsk. sesamfrø
  • 12 blade basilikum

* Tahin fås hos grønthandlere og i større supermarkeder, men alternativt kan du smøre squashen med gedeost eller friskost.

FREMGANGSMÅDE:

Skyl squashen, og skær den i 3-4 mm tykke skiver på langs. Vend squashskiverne i olivenolie, salt og peber, og steg dem på en grillpande. Lad dem køle af.

Læg squashskiverne på et spækbræt, og smør med tahin. Rist sesamfrøene på en tør pande.

Fordel basilikumblade på squashskiverne, og drys med sesamfrø. Rul dem sammen. Anret rullerne på et lille fad.

Drys med lidt fintsnittet basilikum og sesamfrø.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Grønkålssuppe med krydrede mandler