Mad

Se 10 råvarer du skal spise i februar

Se hvilke råvarer, der er højsæson for i februar
af Redaktionen. Foto: Anders Schønnemann. 4.02.2019

Græskar
Fremskynd den varme årstid og lav mad i glade farver. Supper kan vi aldrig få nok af, og en græskarsuppe er fuld af smag og bid. Server den med sødskærm, bredbladet persille eller hakket frisk koriander. Prøv f.eks. Græskarsuppe med stegt dansk blæksprutte og sødskærm.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Persille
Den grønne krydderurt kan du spise året rundt. Brug bredbladet persille til salater, pestoer og marinader. Prøv én af de nemme opskrifter, f.eks. Pocheret torsk med selleri og persille.

Koriander
Krydderurten er Østens svar på dansk persille. Friske korianderblade går godt sammen med hvidløg, chili, ingefær, forårsløg og friske tomater. Anvend koriander til fjerkræ, fisk og skaldyr samt alle slags grøntsager. Prøv f.eks. Marokkansk and med citron og oliven.

Grønkål
Grønkål er ren retro-mad og fyldt af fibre og antioxidanter. De store krøllede blade er rene vitaminbomber og kan også bruge grønkål i forretter. Prøv f.eks. Crostini med Gedeost, grønkål og æble.

Pastinak
Rodfrugter er et kraftigt supplement af både smag og vitaminer i mange sunde opskrifter. Den søde og let krydrede rod kan dampes, koges, bages eller friteres alt efter dit humør og er en raffineret smagsgiver i både supper og desserter. Prøv f.eks. Pastinakis med vanilje, lakrids og granstøv.

Rosenkål
Hadegrøntsagen rosenkål smager fantastisk, når den tilberedes rigtigt. Den er fyldt med kostfibre og stoffet glucosinolat, som er med til at holde fordøjelsen i orden. Giv rosenkålens let bitre smag følgeskab af nødder og citron. Prøv f.eks. Rosenkål med valnødder.

Tørrede abrikoser
Tørret frugt har naturlige sukkerekstrakter og mineraler og er rig på kostfibre. Økologiske tørrede abrikoser er ikke svovlbehandlede og har derfor en mørkere farve.

Granatæble
Granatæbler har sæson fra det sene efterår og hele vinteren. Planten stammer fra Iran eller Afghanistan og de dybrøde kerner har en frisk, sød og let syrlig smag. De kan bruges i råkost eller salat, som drys over krydrede kødretter eller presses til granatæble juice. Prøv f.eks. Ceviche med muslinger og granatæble.

Citron
Økologiske citrusfrugter er ikke overfladebehandlede og derfor en god investering i en sund kost. Som hos de fleste andre citrusfrugter sidder den eftertragtede citrus-aroma i skallen. Brug derfor både kød, saft og skal i maden. Prøv f.eks. Risotto med citron og ærter.

Chili
Chili spicer enhver ret op og giver det sidste løft til ganen. Det er et stærkt krydderi og har ligesom andre krydderier den positive sidegevinst at være bakteriedræbende. Brug den frisk eller som pulver i madlavningen. Brug chili i en italiensk klassiker som f.eks. Penne all'Arrabiata.