Se også
Småkager & Cookies
Chokoladesmåkager med saltkaramel
Sprøde chokoladesmåkager lagt sammen med sej og saltet karamel. En farligt formidabel smagskombination, hvis du vil undgå at blivet taget med fingrene i kagedåsen!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth
20.11.2023
45 stk
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 125 g sukker
- 25 g rent kakaopulver
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- ½ tsk. bagepulver
- 200 g smør
- 1 æggeblomme
Karamel
- 115 g karamelchokolade
- 100 g saltet karamelsauce
- Kageudstikkere eller glas (Ø 3,6 cm)
Sådan laver du chokoladesmåkager med saltkaramel
- Bland hvedemel, sukker, kakao, vanilje og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, og saml dejen med æggeblommen.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 160° varmluft.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og udstik små, runde bunde, der måler ca. 3,6 cm i diameter. Du skal have 90 stk. i alt.
- Læg bundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 12 minutter. Afkøl bundene på en rist.
Karamel
- Smelt chokoladen over vandbad, og rør den sammen med karamelsaucen.
- Kom karamellen i en sprøjtepose, og sprøjt det ud på halvdelen af bundene. Læg dem sammen, og lad afkøle.
- Opbevar dem i en kagedåse, hvor de kan holde sig sprøde mindst 8 dage.