Se også
Kager
Julekager med abrikos
Få opskriften på disse saftige og lækre kager, der smager af jul.
af Annette Riis-Carstensen.
10.10.2013
Foto: Jes Buusmann.
Der er intet så skønt som nybagte julekager. Duften, der spreder sig i køkkenet og videre ind til stuen, skaber en hygge, som man ikke kan undgå at komme i julestemning af. De nybagte julekager er perfekte til en kop jule-te og vil være et sikkert hit hos gæsterne.
8 stk
Ingredienser
- 100 g tørrede abrikoser
- 1½ spsk honning
- 1 tsk kanel
- 1½ dl æblejuice
- 3 æg
- 200 g sukker
- 50 g blødt smør
- 150 g hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 50 g groft hakket lys chokolade
- 50 g groft hakkede hasselnødder
- En muffinform med otte rektangulære huller
- Smør til formen
Pynt
- Florsukker
- Sløjfebånd
- Kristtjørnblade
Sådan laver du julekager med abrikos
- Kom abrikoser, honning, kanel og juice i en gryde. Kog det op og lad derefter blandingen simre uden låg i ti minutter.
- Lad blandingen afkøle, og mos den med en stavblender.
- Pisk æg, sukker og smør skummende, tilsæt mel og bagepulver, og rør det godt sammen.
- Tilsæt abrikosmosen, chokolade og nødder, og rør det sammen.
- Smør formene med lidt smør, og fordel fyldet i formene.
- Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200° i 20-25 minutter, til de er gyldne på toppen.
- Lad kagerne afkøle, drys dem med lidt florsukker, bind et sløjfebånd om, og læg et kristtjørnblad på hver kage.