Aftensmad

Porsesyltede sild

Et frisk alternativ til den almindelige marinerede sild, man køber i supermarkedet. Vil garanteret imponere og glæde dine gæster.
af Anna Hedegaard 14.11.2008 Foto: Jakob Valling/valling.com

Sådan laver du porsesyltede sild

Forberedelsestid: 2 døgn

6 dobbelte ferske sildefileter
20 g salt

LAGE:
18 kviste frisk porse (alternativt kan du bruge cirka 1 dl porsesnaps)
2 ½ dl klar lagereddike
250 g sukker
10 g hvide peberkorn
10 g sennepsfrø
10 g korianderfrø
6 skiver pumpernikkel

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rens sildefileterne og gå dem efter for uregelmæssigheder som slim og ben. Del hver dobbeltfilet i 4 stykker og kom salt på kødsiden. Læg dem i et fad og salt dem et døgns tid i køleskab. Vask porsen godt. Kom den i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog lagen op og hæld den lun over sildene. Lad igen sildene trække et døgns tid i køleskab.

LØGSALAT:
Tilberedes på dagen

6 små nye løg eller salatløg
1 lille bundt purløg
Lage fra sildene
Salt og peber
6 skiver pumpernikkel

Rens løgene og snit dem så fint som muligt langs årerne. Snit purløgene i tilsvarende lange strimler og vend dem i løgene. Smag til med lage fra sildene, salt og peber. Anret sildene på løgsalaten og server pumpernikkel til.