Aftensmad

Grillet tunbøf med nudelsalat

Sund og lækker ret med asiatisk twist
af Marie Melchior 31.01.2013 Foto: Jakob Helsig

Grillede tunbøffer

• 1 usprøjtet lime
• 1 fed hvidløg
• 3 spsk sesamolie
• 1 spsk fishsauce
• 2 spsk soja, fx Kikkoman
• 1 spsk revet frisk ingefær
• 1 tsk sambal oelek
• 800 g tun, evt. skået ud i 6 bøffer

Riv skallen fint af limefrugten, og pres saften. Hak hvidløget fint. Bland alle ingredienserne sammen til en marinade. Læg tunen i en frysepose, og tilsæt marinaden. Læg posen på køl, og lad tunen marinere nogle timer, før den skal tilberedes.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Grill tunen lige før servering Opvarm en grillpande eller en almindelig pande, til den er glohed. Grill tunen i 2 minutter på alle sider - hvis det er bøffer, skal de have kortere tid. Skær tykke blokke af tunen, og server til nudelsalaten.

OBS ! Det er meningen, at tunen skal være rå indeni. Sørg for at fortælle din fiskehandler, at tunen skal kunne spises rå

Frys evt. tunen ned, før den skal bruges.

Nudelsalat

• 300 g ægnudler
• 6 foråsløg
• 500 g snackpeber
• 4 skoleagurker
• 250 g slikærter (sugarsnaps)
• 6 gulerødder, mellemstørrelse
• 2 spsk sesamfrø
• 2 spsk nigellafrø(frø fra jomfru i det grønne)
• 1 bundt koriander

Dressing
3 spsk soja, fx Kikkoman
• 2 spsk mirin (en slags risvin - kaldes også sød madlavningssake)
• 2 lime
• 6 spsk sesamolie

Læg ægnudlerne i en skå. Kog 1½ l vand. Hæld det kogende´vand over nudlerne. Lad nudlerne trække 10-12 minutter, til de er møre. Hæld herefter vandet fra. Læg nudlerne tilbage i skåen. Skær foråsløg i skiver påtværs, og skær snackpeber, skoleagurker og sukkerærter i tynde stave. Skær gulerødderne i tynde skiver påtværs. Læg alle grøntsagerne i skåen med nudlerne. Rist sesamfrøene påen pande, til de begynder at hoppe. Kom dem herefter i salaten sammen med nigellafrøene. Pluk bladene af korianderen, og bland dem i salaten. Vend forsigtigt salaten rundt med hænderne, såalt fordeler sig. Rør dressingen sammen, hæld den over salaten, og bland det hele forsigtigt sammen.
Server nudelsalaten til den grillede tun.

Nemt: Lav nemme tunbøffer med mangosalat og nye kartofler.

Få inspiration til at dække et flot og feminint middagsbord i galleriet herunder