Aftensmad

Rødvinsbraiseret cuvette

Perfekt at servere til gæster, da den næsten passer sig selv. Med lækkert og fyldigt tilbehør.
af Carsten Kyster 17.10.2008 Foto: Martin Bjørn

800 g cuvettesteg
2 spsk. olie
1 spsk. tomatpuré
4 fed hvidløg
1 tsk. salt
½ tsk. sort knust peber
½ flaske rødvin
2 dåse flåede tomater
12 laurbærblade
25 g tørrede svampe, udblødt i vand en times tid
3 gulerødder
1 løg
2 stængler bladselleri

Tilbehør:
500 g pasta rigatonni, kogt
50 g parmesan, revet
Brød

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kom oksekødet i en bradepande med olie, og brun det midt i ovnen ved 200°. Tilsæt tomatpuré, hele hvidløgsfed, salt og peber, og lad det stege i ca. 2 min. Hæld rødvinen ved, og lad det simre i 10 min. Tilsæt flåede tomater, laurbær og svampe, og lad det simre i ca. 2 timer ved 175 °.

Skær grøntsagerne ud i små tern, og lad dem simre med de sidste 30 min. Tag kødet op, riv det i små stykker med en gaffel, og kom det tilbage i bradepanden. Vend det hele godt sammen, og smag til med salt og peber.

Anret den kogte pasta med det braiserede kød og sauce i varme dybe tallerkener. Server med revet parmesan og brød.