Se også
Aftensmad
Spansk tortilla med løg og kartofler
Spansk tortilla kan man altid spise, og da den er så nem at lave, er den perfekt som tøm-køleskabet-ret. Her får du en lækker opskrift på en lækker spansk tortilla med løg og kartofler.
af Marie Melchior og Eilen Anthoniussen.
1.04.2014
Foto: Jakob Helbig.
Denne artikel indeholder sponsorerede links.
Tortillaen, den spanske omelet, er en supernem og lækker ret, der egner sig til alle dagens måltider. I tortillaen kan man nemt bruge de ingredienser, man har liggende i køleskabet, og så tilføje æggemassen, så tortillaen får den lækre svampede konsistens. Denne ret er ideel, hvis du har en rest kogte kartofler, der skal bruges.
Ingredienser
- 2 løg
- 500 g kogte kartofler
- 2 dl olivenolie til stegning
- Salt og peber
- 6 æg
- Bredbladet persille
- 1 dl olie
Sådan laver du spansk tortilla
- Hak løgene fint, og skær kartoflerne i grove stykker. Opvarm olivenolien i en dyb pande.
- Tilsæt kartofler og løg, og steg, til kartoflerne tager farver. Det tager cirka 6-8 minutter. Rør jævnligt i panden, og vend kartoflerne, så de bliver brune og sprøde på alle sider. Krydr med salt og peber.
- Pisk æggene sammen med hakket persille. Tag de stegte kartofler og løg af panden med en hulske, og læg dem i æggeblandingen.
- Rør rundt. Kasser olien på panden, og tør panden af. Opvarm ny olie.
- Hæld æggeblandingen på panden, og skru ned til moderat varme. Lad omeletten syde og boble i 10-12 minutter, til den er fast i kanterne.
- Læg en tallerken over panden, vend omeletten over på tallerkenen, og lad den glide tilbage på panden, så den bliver lige så flot stegt på den anden side - det tager 5-6 minutter. Sluk for blusset.
- Lad tortillaen afkøle lidt, før den skæres i trekanter.
Tip
Der findes en pande, der er særlig god til at lave omeletter. Den er fremstillet af presset aluminium, som gør den til en god varmeleder og altså en ven i nøden til hurtige retter som omeletter. Den tåler sågar opvaskemaskine! Find den her: Omeletpande