Tilbehør

Syltning af små løg med chili

Det er ikke spor svært at tage sommerens sødme med sig ind i de mørke måneder. Vi giver dig skønne opskrifter og de bedste råd om syltning.
af Tekst og 7.08.2013 foto: Anita Lindberg

Syltning af små løg med chili - det skal du bruge:
12 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 rød chili
2 kviste frisk timian
2 dl vand
2 dl sukker
2 dl klar eddike
1 tsk sorte peberkorn

Få flere gode råd om syltning her

Syltning - sådan gør du:
Læg hele, upillede skalotteløg i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i vandet i 10 minutter. Hæld vandet fra løgene, skyl dem i koldt vand, og pil dem forsigtigt. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Skrab kernerne ud af chilien, og skær den i tynde ringe. Fordel skalotteløg, hvidløg, chili og timiankviste i 1 stort eller 2 mindre rengjorte, skoldede glas. Kom vand, sukker, eddike og peberkorn i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Hæld den varme lage over grøntsagerne i glasset, sæt låg på, og stil glasset på køl. Lad løgene trække ca. 1 uge, før de spises.