Salat

Kartoffelsalat med radiser og blomkål

Kartoffelsalat hører sommeren til. Kan fint forberedes flere timer forinden middagen, så du har tid til at hygge med gæsterne foran grillen.
af Mette Jantzen. 8.08.2012 Foto: Jes Buusmann.
Frisk kartoffelsalat med purløg og radiser

Denne kartoffelsalat er ikke den traditionelle, snaskede kartoffelsalat, men derimod en lettere og friskere kartoffelsalat med radiser og blomkål - og den er bare lækker!

Ingredienser

  • Ca. 1 kg nye kartofler
  • ½ blomkål
  • 1 bundt radiser

Marinade

  • ½ dl olivenolie
  • Saft fra ½ citron
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • Salt og peber
  • 1 spsk dijonsennep
  • ½ bundt frisk oregano
  • ½ bundt frisk dild

Sådan laver du kartoffelsalat

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Kasser vandet, og lad kartoflerne køle af.
  2. Skyl blomkålen, del den i små buketter, og kog dem knap møre i letsaltet vand, ca. 5 minutter. Sørg for, at de stadig har bid!
  3. Rengør radiserne, og skær dem i skiver.
  4. Pisk olivenolie, citronsaft, eddike, salt, peber og dijonsennep sammen.
  5. Kom grøntsagerne i en skål, og hæld marinaden over. Vend grøntsagerne deri.
  6. Skyl krydderurterne, hak dem groft, og vend dem i din kartoffelsalat lige før servering.