Tilbehør

Syltede svampe - forlæng sæsonen

Du kan spise disse syltede svampe lige, når du har lavet dem eller gemme dem på glas. Se i denne video, hvordan
af 2.09.2013 Video: Christina Christensen, Niels Kondo

SuperBests grøntafdelinger bugner med svampe i sensommeren. Det er højsæson, og udvalget er stort. Både de klassiske kendte og de mere specielle svampe, der har vundet indpas i det danske køkken de senere år, samt økologiske svampe.

Svampe er dramatiske at se på, en fantastisk smagsgiver, næringsrig og med en vidunderlig konsistens og duft. Brug dem i simreretter, wok og supper eller måske som fyld i en fars. Rist dem kort på en pande og kast dem over en ret som lækker, spiselig pynt - med stor og fyldig smag og en eventyrlig duft. Svampe er særdeles dejlige i stuvninger og sammen med pasta og æggeretter, hvor svampenes intense smag og duft får lov til at udfolde sig frit.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Forlæng sæsonen - prøv opskriften på syltede svampe.

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Syltede svampe

Du skal bruge:
500 g svampe (danske)

Alle svampe er dejlige at sylte, så man har et foråd, når den korte sæson er slut. Prøv med kantareller, østershatte eller champignon.
1 dl æbleeddike
1 dl olivenolie
1 dl vand
Frisk salvie
2 laurbærblade
Salt og hele peberkorn

Sådan gør du:
Steg svampene hele i en dyb pande så de får noget farve. Hæld de øvrige ingredienser på panden og lad det simre ca. 10-20 minutter til svampene er skrumpet lidt ind og er møre.

Serveringsforslag:
Gem svampene i lagen på køl og brug både lage og svampe til salater, pålæg, i gryderetter eller bare som snack.