Det skal du gøre i haven i oktober

Det nærmer sig lukketid i haven, men oktober måned har stadig en masse at byde på. Både af smukke vækster og af arbejdsopgaver for travle havemennesker! Få nogle ideer her.

Onsdag, 21. september 2016 - 11:49 - af Redaktionen / Foto: Carina Krüger

Oktober kan byde på mange dejlige oplevelser og gøremål i haven. Vi har samlet lidt inspiration til haven i oktober her.

Æbletid!
Mange af æblerne er modne nu, så det er om at komme ud i haven og plukke. Det kan være svært at bruge alle æblerne, mens de er friske: Prøv at lave dem til en sund snack i form af tørrede æbleringe, eller lav din egen æblemost. Kigger du med misundelse på naboens æbletræ, hvad så med at plante ét selv? Efteråret er det bedste tidspunkt – se her hvordan du gør.

Brombær: Bliv klogere på det sorte bær 

Red dine dahlia
Når det første smæld af frost får de sidste Dahlia (også kaldet georginer) til at klappe sammen, så er det på tide at grave knoldene op og opbevare dem frostfrit vinteren over. I hvert fald, hvis du gerne vil se dem igen til næste år. Læs her hvordan du gør.

Hold vampyrerne væk
Oktober er det perfekte tidspunkt at plante hvidløg i haven, hvis du vil have et godt udbytte til sommer. De er lette at dyrke og optager ikke meget plads i køkkenhaven. Læs her hvordan du gør.

En nem opskrift: Brændende kærlighed

Giv græsplænen et sidste klip
En god regel siger, at sidste klipning af græsplænen skal ske i oktober. Det er vigtigt, at du ikke klipper plænen for langt ned, da den så vil have dårligere betingelser for at klare sig. Klippehøjden skal indstilles til 6 cm. Læs flere tips til, hvordan du gør haven vinterklar, her.

Afskårne hortensia: Se her, hvordan du får dem til at holde længere

Læs mere om:

Læs også: