Hent din egen kompostmuld på genbrugspladsen

Vil du have sprøde, grønne afgrøder og farverige blomster til sommer? Hvis du bor i Københavnsområdet, kan du hente kompostmuld på din lokale genbrugsplads mellem den 24.marts og 8.april, som kan bruges til en lang række grønne gøremål i haven.

Fredag, 23. marts 2018 - 11:06 - af Amager ressource center. Foto: Karina Demuth.

Selvom det kan virke en smule tvivlsomt, så er foråret lige om hjørnet. Vil du hjælpe de grønne venner lidt på vej, kan du derfor hente kompostmuld og kompostorme på ARC's genbrugspladser omkring påsken fra den 24. marts til den 8. april. 

Kompostmulden kan bruges til en lang række grønne gøremål; plant fx dine egne planter i vindueskarmen, på altanen eller i haven, og brug komposten som et alternativ til muldjord. Brug mulden til udplantning, højbede, blomsterkrukker og altankasser.

Der er nemlig masser af næring i kompostgen - så meget, at du formentlig ikke behøver at gøde igen før om et par uge. Du skal blot huske, at du ikke kan bruge kompostmuld til spriring - netop på grund af det høje næringsindhold. 

Læs også: Sådan redder du en døende plante

Her kan du hente kompostmuld og -orme:

Udover at kunne hente en god omgang kompostmuld kan du få orme med til kompostbunken. Her er dog ikke lige så mange, så du skal være hurtigt ude. Husk, at du selv skal medbringe noget til at have din kompostmuld eller orme i. 

Se også: Sådan laver du din egen kompost

Læs også: Gød med kompost i havens bede

Kilde: Amager ressource center

Læs også: