Slip af med myrer i haven

De små myrer er irriterende, fordi de roder mellem fliser, kribler i store dele af haven osv. Her svarer Alt om havens brevkasse på, hvad du kan gøre for at undgå myrer i haven!

Onsdag, 14. juni 2017 - 11:13 - af Redaktionen / Foto: Colourbox.

Mange har problemer med myrer, men det kan der gøres noget ved. Midler som kogende vand, kartoffelmel og flormelis er ikke i sig selv problematiske, men hvorvidt det effektivt holder myrerne væk, er jeg tvivlende over for. Heldigvis findes der et myremiddel, som er effektivt og ikke indeholder gift. Det er et rent naturprodukt, som bl.a. er fremstillet af finmalet kisel fra alger. Pulveret drysses ud, hvor myrerne færdes, så de ikke kan undgå at komme i kontakt med midlet. Efter at de har fået midlet på sig, vil myrerne dø, da det finmalede kisel sætter sig i deres led og i løbet af nogle dage udtørrer dem.

Sæson for hyldeblomst: Lav din egen hyldeblomstchampagne

Undgå myrer i haven med giftfri metoder

Myremidlet er også virksomt over for kakerlakker, sølvfisk og ørentviste, men helt ufarligt for hunde, katte, fisk og mennesker. Borregaard BioPlant forhandler et myremiddel med kisel i dåser med 100 g, der koster 125 kr. og kan bestilles over nettet. I må prøve jer frem i forhold til den mængde, der skal bruges.

Havetip: Sådan undgår du lus i roserne

Alt om havens brevkasse

Spørgsmålet er besvaret i Alt om havens brevkasse af biolog og planteforædler Dorte K. Rhode Nissen.

Spørg os: skriv til altomhaven@altomhaven.dk (kun spørgsmål, der bringes i bladet, bliver besvaret.)

Læs mere om:

Læs også: