Guide til at dyrke ingefær selv

Frisk ingefær i maden kan give retterne et ekstra pift, og du kan faktisk dyrke ingefær selv. Se her, hvordan du får hjemmedyrket ingefær.

Onsdag d. 12. februar 2014 - af Line Sølvhøj Johansson / Foto: Bjørn Jakobsen

Der findes ikke noget så lækkert som at bruge hjemmedyrkede grøntsager og krydderurter, men det kan være en udfordring, når køkkenhaven ligger øde hen i vinterhalvåret. Heldigvis kan du nemt dyrke grøntsager og krydderurter indenfor, og lige nu er det sæson for hjemmedyrket ingefær, som du kan dyrke i din vindueskarm.

Læs også: Så nemt kan du sylte ingefær

Du kan dyrke dine egne ingefær i potter indenfor. Mens vækstknopperne i ingefæren stadig spirer, får de nemlig tilstrækkeligt med lys på denne årstid.

Prøv opskriften: Chokoladedyppet ingefær
 

Sådan dyrker du ingefær selv:

• Du kan gå i gang med at dyrke din ingefær, når ingefæren har synlige vækstknopper. Har din ingefær endnu ikke fået vækstknopper, kan du fremme dem ved at lade ingefæren ligge fremme på køkkenbordet.

• Put vækstknoppen i en potte med jord, så den bliver dækket med 1-2 cm jord.

• Sørg for at potten med ingefær står et lunt sted, men uden for direkte sollys. Den optimale varme er cirka 18-20 grader.

• Når du sommeren, kan du plante ingefæren ud i haven, hvis der er godt med varme - alternativt kan den dyrkes i store potter i et drivhus.

Læs også: Dyrk selv grønne asparges
 

Hvad kan du ellers dyrke i din vindueskarm?

Foruden ingefær kan du også dyrke porrer, hvidløg, løg, salat, fennikel og selleri i køkkenvinduet - enten i vand eller i potter med jord.
 

Se, hvor nemt du kan skrælle ingefær i videoen her:

Læs mere om:

Læs også:

Dyrk selv hvide asparges