Allerede tomater med blomst

Tilbage i efteråret tog jeg stiklinger af nogle af mine tomater. Jeg har senere hen sat dem i et vestvendt vindue med tilskudslys, og det viser sig nu at bære frugt - eller blomst om man vil. De små tomatplanter er nemlig begyndt at sætte blomster, og snart kan de bruges som stiklinger.

Torsdag, 22. marts 2018 - 13:39 - Tekst og Foto: Kenn Römer-Bruhn.

I efteråret tog jeg forskellige stiklinger af mine tomater. De har stået køligt i små potter klods op ad et vindue hele vinteren og er kun passet med lidt vand.

Nu hvor lyset igen er begyndt at vende tilbage, er de begyndt at ’røre’ på sig. De vokser. Jeg har derfor flyttet dem hen i et vestvendt vindue og sat tilskudslys op.  

Se også: Guide til din monstera

De vandes nu hyppigere og får også lidt gødningsvand ved hver vanding. Og nu kvitterer de med en grønnere vækst og har desuden sat blomster.

De lange og ranglede stængler har jeg bukket ned for at tvinge nye skud frem i hvert bladhjørne. Det virker fint, og når disse nye skud er vokset til en god størrelse, vil jeg bruge dem som stiklinger. Og så har jeg store fine nye tomatplanter, der er klar til drivhuset. 

Læs også: Vinterstatus fra Blomsterhaven

Ved siden af tomatstiklingerne har jeg stiklinger af andre urter, der er ved at danne rod. De står i spirekasser med undervarme. 

Se også: Sådan får du nye kartofler før tid

 

Læs også:

Dyrk Ildi-tomater i dit drivhus eller din have.
Henkog dine modne tomater, og nyd smagen af sommer hele vinteren igennem.
Vi guider dig her til, hvilke tomatplanter du skal vælge til dit drivhus eller din have.
I min have har vi i år kastet os ud i et dyrkningsforsøg, hvor vi har plantet tomatplanterne i tre forskellige miljøer.