Kartoflerne spirer lystigt

Jeg har sat tre forskellige sorter kartofler til spiring. De spirer allerede og kan forhåbentlig snart komme udenfor, hvis ellers vejret er med os.

Torsdag, 22. marts 2018 - 14:08 - Tekst og Foto: Kenn Römer-Bruhn.

Kartoflerne er sat til spiring i vores lukkede og uopvarmede veranda. Nogle af dem er helt traditionelt sat i æggebakker, mens andre er sat i en jordblanding i store bakker. Allerede nu kan jeg afsløre, at dem, der står i jord og i bakker, har små men kraftige mørkegrønne spirer.

Dem i æggebakkerne er kun lige begyndt at spire. Så de bliver også sat i bakker med såjord. 

Se også: Fordele ved at dyrke i halm

I år skal der afprøves 3 forskellige kartoffelsorter. Først om fremmest Ditta, der er vores helt store favorit, og som vi aldrig vil undvære i haven. Den er kogefast og ualmindelig holdbar. Dernæst har jeg forspiret Jutlandia, der er en middeltidlig sort, og til sidst Solist, der er en af de tidligste. 

Læs også: Sådan får du nye kartofler før tid

En omgang ærter er også godt på vej og skal bruges som ren høst af ærteskud. Dem kan vi snart bruge i salaten (der i øvrigt også spirer). Desuden har jeg fået sået 5 forskellige løgsorter, og de spirer også ganske godt. Både ærter, salat og løg sættes ud i mistbænken, når den værste frost er ovre for denne gang. 

Se også: Skab et blomstrende tæppe af vintergækker

Læs også:

Beskæring af krat med syren
Det spirer og gror