Annonce

6 ideer: Skab feriestemning derhjemme

af Aller Creative Studio, annonce for botex 25.06.2020
Sommeren er her, og med de rigtige greb kan du nemt byde feriestemningen indenfor og gøre dit helårshjem til et sommerparadis. Se her, hvordan du giver dit hjem en let og luftig stemning a la sommerhus og badehotel.

Sommer i Danmark er lange lyse nætter, friske jordbær, en let brise og naturens væld af farver. Ikke så mærkeligt, at vi får lyst til at hive den stemning ind i vores hjem i disse måneder. Når vores omgivelser afspejler vores humør, er det nemlig endnu nemmere at føle sig hjemme og godt tilpas.

I år går ferieturen nok ikke helt så langt væk som normalt, og måske har I endda planer om at være mere hjemme hen over sommeren. Men ferie er heldigvis ikke kun charter og fremmede himmelstrøg – det er også følelsen af ro, enkelhed og glæde. Giv dit hjem et skud badehotelstemning med disse ideer.

1: Lette gardiner

Suppler dine klassiske gardiner og persienner med lette lange gardiner, der blafrer i vinden og lader sollyset slippe ind. Især ved havedøren er det flot med gardiner, som vinden kan få fat i og lade danse. I soveværelset er det både praktisk og giver en gennemført hotelstemning at hænge to lag gardiner op. Inderst de lette, luftige, som giver et transparent udtryk og lader lyset slippe ind, og yderst et sæt smukke, tungere gardiner, der kan trækkes for, når lyset skal holdes ude – og sikre en god nats søvn, selv om nætterne er lyse.

Gartex gardiner, lag-på-lag, solgardin sammen med mørklægning

2: Farverige buketter

Den nemmeste og dejligste måde at hive naturen med indenfor er at plukke blomster i haven eller grøftekanten og fylde huset med duftende buketter. For tiden er det meget fremme med vilde buketter, der ikke ser alt for ordnede ud, så bare pluk alle de blomster, du bedst kan lide, og arranger dem sammen præcis som du synes. Der er ingen regler. Giv stilkene et skråsnit, så de optager vandet bedst muligt, og skift vandet hver dag, så holder dine buketter længst.

Maaho damaskdug Spot i 100% bomuld, lysegrå - fra kr. 599,- (tilbud nu 349,-)

3: Lækkert sengetøj

Smukt sengetøj, der føles dejligt mod huden, kan højne feriestemningen og luksusfølelsen med et trylleslag. Hvis du vælger sengetøj, hvor farverne komplementerer resten af indretningen, for eksempel i samme nuancer som gardiner eller vægge, får du det gennemførte look, man kender fra bade- og luksushoteller. Lad gerne dynerne komme ud og hænge på tørresnoren så ofte du kan, så de bliver luftet godt igennem og kan komme ind igen duftende af frisk luft og sommer.

Ringsted Dun Omtanke Dyne, 100% økologisk bomuld, 100% økologiske dun

4: Naturlige materialer

Om sommeren vil de fleste af os gerne have det hele lidt lettere og lysere end om vinteren. En nem vej er gennem materialevalget. Især hør og bomuld i lyse eller klare farver får de fleste af os til at tænke på sommer og sol, og så føles de dejligt mod huden, også når det er varmt. Man kan nærmest tænke sit hjem som en krop – de materialer, du selv har lyst til at tage på om sommeren, er også dem, dit hjem trives med. Nogle gange skal der ikke meget til. Giv puderne i sofaen nyt betræk i vasket bomuld, dæk hverdagsbordet med en let dug, der kan komme i vaskemaskinen, og vælg gardiner i hør til vinduerne.

Sofapuder fra Compliments, hør-polyester - fra kr. 299,-

5: Indendørs udendørs

Vi bruger nærmest mere tid ude end inde, og den tid kan forlænges endnu mere med en ”indenfor-udenfor”-plads på terrassen, altanen eller i haven. Hvis du har et overdækket område, så hæng lette gardiner op i kanten af overdækningen, så de fungerer som bløde vægge, der kan åbnes og lukkes efter behov. Det giver en eventyrlig stemning inde på den anden side og gør det muligt at bruge møbler, som vi ellers ikke ville have stående ude – for eksempel en polstret stol og et finere bord.

Ado gardin Trail 3464/163, lette og luftige gardiner til rumdeling inde eller ude

6: Et smukt dækket sommerbord

Forkæl dine sommergæster med mad serveret på et smukt dækket bord i afstemte farver. Et godt trick er at begynde med en flot dug, da det giver et helstøbt udtryk og automatisk får bordet til at se dækket og gennemtænkt ud. Brug kontraster til at gøre borddækningen ekstra tiltrækkende for sanserne, for eksempel stofservietter til rå stentøjstallerkner eller det fine porcelæn sammen med rå bordkort lavet ud af drivtømmer eller strandsten. Og så masser af friske blomster, lys og bløde puder, så man har lyst til at blive siddende længe og nyde maden, livet og selskabet.

Compliments damaskdug Ice, Golden, 100% bomuld fra 599,- (tilbud nu 449,-)

Gardiner og tekstiler lavet til dit hjem

Gardiner er ikke bare gardiner. De kan ændre hele stemningen i dit hjem, og nogle har endda indbygget tyverisikring, mens andre er designet til at give besparelser på elregningen, optimere akustikken eller sikre et bedre indeklima. Hos gardin- og tekstilfirmaet botex får du hjælp til at vælge de bedste gardiner og tekstiler i de farver, mål og kvaliteter, der passer til dit hjem, og de kommer endda ud og måler op og rådgiver, så du får den helt rigtige og smukkeste løsning.

Se mere på botex.dk

I det første billede vises Compliments Stone sengesæt, 100% stenvasket bomuld - fra kr. 599,-, og kan købes her >