3 tips til dit juletableau

Vi bliver altid lidt imponerede, når vi træder ind i et hjem, hvor der bare er styr på juledekorationerne. Hvis du vil pynte lidt mere end med de få sædvanlige nisser, kugler og kogler rundtomkring, bør du forsøge dig med et juletableau. Et tableau kræver lidt mere plads end den selvstændige julepynt, men til gengæld får du en rigtig hyggelig opstilling, der kan sprede mere julestemning end ti nisser tilsammen.

I ISABELLAS nr. 6 2017 kan du finde inspiration og eksempler på forskellige juletableauer, og hvad du skal bruge til dem. Her giver vi dig nogle få ekstra tips med på vejen, så du er godt rustet til at lave dit eget tableau.

Se også: Pynt op med mosbolde

3 tips til dit juletableau: 

  1. Lav forskellige højder. Noget af det vigtigste, når du laver et juletableau, er at have elementer i forskellige højder. Det optimale antal højder er syv, og her tæller bunden altså med. Dvs. du skal have elementer i seks forskellige højder til at stå ovenpå din bund, som fx kunne være et bord eller en kommode.
  2. Tænk på det gyldne snit. Det er vigtigt at lave en homogen opstilling, og her må du meget gerne tænke i det gyldne snit. Dette får tableauet til at se afbalanceret ud og sikrer, at der ikke er overvægt i den ene side.
  3. Hav styr på tableauets elementer. Når du vil lave et julet tableau, er det godt at have tre forskellige elementer: Et guld/sølv/kobber element, noget gammelt og noget natur. Gran og kogler er selvfølgelig oplagte her i julen. Prøv desuden at tilføje noget duftende – kanel er en sikker vinder.

Prøv også: Verdens bedste blødende chokoladekage