5 ting du kan lave i vinterferien

Hvis du ikke er en af de heldige, der rejser til sydens sol og henter et skud D-vitamin, så er der stadig masser af hjerterare ting at tage sig til herhjemme. For vinterferien gemmer nemlig både på valentinsdag og international pandekagedag, og så er det også tid til at forspire og trimme. Få inspiration til, hvad du skal lave i vinterferien. 

Se også februar-listen: Det glæder vi os til i februar

Trim buskene

Tynd ud i havens buske, hvis de er blevet for store eller måske trænger til nyvækst for at blive pæne og tætte igen. Du kan skære buskene helt ned eller nøjes med at fjerne nogle af de ældste og tykkeste grene. Vær opmærksom på, at det vil gå ud over de forårsblomstrende buskes blomstring, hvis alle grene fjernes på én gang.
 
Nogle af de grene, du klipper af under beskæringen, kan du tage indenfor og drive i blomst i en vase med koldt vand. Prøv fx med hvid kornel, japansk kirsebær eller vild mirabel.
 

International pandekagedag

Tirsdag den 13. februar er det international pandekagedag, og her skal man mæske sig med pandekager! I gamle dage fastede man fra om onsdagen, så tirsdag var den sidste dag, man kunne få lov til at spise søde sager, æg, mel og mælk – derfor blev det hurtigt populært at lave en ordentlig stak pandekager og få brugt disse råvarer.

Dagen kaldes også hvidetirsdag, fordi det netop var mange af de hvide råvarer, man snart skulle vinke farvel til i 40 dage. 

Udnyt solens første stråler

Hvis du har en sydvendt vindueskarm, er der allerede nu lys nok til at forspire nogle planter. Til drivhuset kan du starte op med tomat, peber, chili og aubergine, og til selve haven kan selleri, artiskok, kål, salat og forskellige sommerblomster forspires. Husk altid at tjekke det optimale forspiringstidspunkt på frøposen. For tidlig opstart giver dårlige planter!

Læs også: Sådan lyser du haven op

Valentinsdag i festlige omgivelser

I år fylder Tivoli 175 år, og derfor vil Tivoli for første gang være åben i vinterperioden. Den 2.-25. februar kan du komme ind og nyde de vintersmukke omgivelser, der uden tvivl vil danne de perfekte rammer for en romantisk valentinsdate eller bare en hyggelig familietur i vinterferien. Vesterbrogade 3. 1630 København V. Læs om den nye sæson på tivoli.dk.

Forspir dine sommerblomster

Sommerblomster som dahlia, chokoladeblomst og begonia kan lægges til forspiring allerede nu, hvis du har et lyst og køligt rum, de kan stå i, når de første blade bryder frem fra overfladen.

Har du ikke den mulighed, er det bedre at udsætte forspiringen en måneds tid endnu for at få de bedste planter. 

Se også: Driv vintergrene frem allerede nu