Se også
Konfekt
Guldcakepops med marcipan og saltkaramel
Lav de smukkeste cakepops der smager uimodståeligt af marcipan og karamel og pynter smukt på konfektbordet.
af Redaktionen & Cecilia Fahlström
18.12.2020
Foto: Stine Christiansen.
- 50 g dulce de leche
- 1 nip salt
- 250 g marcipan
- 400 g hvid chokolade
- Spiseligt guldstøv
Få opskriften på cakepops - en lækker lille kage på pind, som er let at lave og har den perfekte størrelse til den søde juletand.
Sådan laver du cakepops med marcipan og karamel:
Opskriften er til 10 stk.
- Hæld dulce de leche i en skål, tilsæt salt, og rør rundt.
- Smag til, indtil du er tilfreds med mængden af salt.
- Sæt små saltkarameltoppe på ca. 1 x 1 x 1 cm på et stykke bagepapir, og stil dem i fryseren i mindst 4 timer og gerne natten over.
- Saltkaramellen vil ikke fryse helt igennem, men den bliver langt nemmere at have med at gøre, når den er helt kold.
- Del marcipanen i stykker på 25 g.
- Tryk et stykke marcipan fladt, placér 1 saltkarameltop i midten, og fold marcipanens sider rundt om saltkaramellen.
- Rul forsigtigt kuglen rund.
- Fortsæt med resten af marcipanen og saltkaramellen.
- Læg marcipankuglerne i fryseren i 1 time.
- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
- Sæt 1 pind i hver marcipankugle, og dyp kuglen i den smeltede chokolade.
- Drys straks med guldstøv, så chokoladen ikke størkner.
- Stil cakepopsene i et glas med sukker, og lav de øvrige.
Se også