Drinks & Cocktails

Nytårscocktails: boblende lækkerier

Få opskrifterne på de skønneste, festlige cocktails med champagne. Skål det nye år ind med disse 5 boblende nytårscocktails.
af Cecilie Sofie Svensson 29.12.2020 Foto: Stine Christiansen.
Nytårscocktails med champagne

Champagne-gin-cocktail

  • 4 kviste frisk rosmarin og lidt til pynt
  • 6 cl sirup (se grundopskrift)
  • 8 cl gin
  • 4 spsk. ingefærlage fra de syltede ingefær
  • 4 små knolde syltet ingefær i tynde skiver (større supermarkeder)
  • Isklumper
  • 4 dl tør champagne eller anden mousserende vin

Mango-passion sour

  • 1 moden mango
  • 6 cl citronsaft
  • 1 dl passionsfrugtjuice
  • 8 cl hvid rom
  • 6 cl sirup (se grundopskrift)
  • 12 isterninger
  • 2 dl tør champagne eller anden tør mousserende vin

Hindbær-vanilje-surprise

  • 2½ dl frosne hindbær
  • 1 dl sirup (se grundopskrift)
  • ¼ tsk. rent vaniljepulver
  • Ca. 3 dl champagne eller anden mousserende vin

Champagne sunrise

  • Isklumper
  • 4 dl friskpresset mandarinjuice (appelsinjuice kan også bruges)
  • 4 dl tør champagne eller anden mousserende vin
  • 8 cl Grand Marnier
  • 2 dl grenadine

Pretty in pink

  • 2 dl Lillet Blanc-likør
  • ½ dl grenadine
  • ½ dl sirup (se grundopskrift)
  • Ca. 12 isterninger
  • 2 spsk. friske granatæblekerner
  • 4 dl tør champagne eller anden mousserende vin

Mangler du inspiration til forretten nytårsaften? Vi har samlet alle de bedste forretter med laks lige her.

Alle opskrifterne er til 4 personer.

Grundopskrift på sirup til alle champagnecocktails:

GIVER CA. ½ L SIRUP.

1 vaniljestang
4 dl vand
2 dl sukker
1 stykke citronskal på ca. 3 cm

Flæk vaniljestangen. Kom alle ingredienser i en gryde, og lad lagen koge op og herefter simre i ca. 5 minutter, til den er tyknet lidt og har konsistens som en tynd sirup. Lad herefter siruppen køle af.

Sådan laver du champagne-gin-cocktail:

Læg rosmarinkvistene på et spækbræt, og bank let på dem med skaftet af en kniv el.lign.
Bland sirup, gin, ingefærlage og rosmarin i en shaker med isklumper, og ryst, til det er godt blandet.
Fordel ingefæren i 4 glas, og hæld blandingen fra shakeren over. Top med champagne, og servér med det samme med en lille kvist frisk rosmarin i hvert glas.

Sådan laver du mango-passion sour:

Skrab kødet ud af mangoen, og blend det med citronsaft og passionsfrugtjuice.
Bland med de øvrige ingredienser undtagen champagnen i en shaker.
Ryst grundigt i 20-30 sekunder, og fordel derefter drikken i 4 glas. Top med champagne, og servér.

Sådan laver du hindbær-vanilje surprise:

Blend hindbær, sirup, vaniljepulver og 1 dl champagne.
Fordel blandingen i 4 glas, top med resten af champagnen, og servér.

Sådan laver du champagne sunrise:

Fordel 5-6 isklumper i store glas.
Hæld juice, champagne og Grand Marnier over isklumperne, og rør hurtigt rundt med en teske, så alle væskerne blandes.
Hæld grenadine over i en tynd stråle i hvert glas. Servér med det samme.

Sådan laver du pretty in pink:

Bland Lillet Blanc, grenadine, sirup og isterninger i en shaker, og ryst grundigt.
Fordel drikken i store, smukke champagneglas, og drys granatæblekernerne over.
Top med kold champagne, og servér.

Har du styr på kransekagen? Få vores trin-for-trin guide her.