6 trin til strålende vinduer

Med det grønne forår og den søde danske sommer følger desværre også pollen, insekter, regn og støv, og det rimer på triste og snavsede vinduer. Følg vores 6 nemme trin, og få skinnende rene vinduer i et snuptag!

Blokerer dine vinduer for det gode udsyn til din sommerblomstrende have, så er det vist ved at være tid til at give dem en grundig overhaling! Her får du vores 6 nemme trin til skinnende rene vinduer uden striber!

Sådan får du perfekte skinnende rene vinduer

Flere husmortips: 8 tips til effektiv rengøring

1. Hold øje med vejret
Puds og plej dine vinduer på en dag, hvor det er let overskyet. Undgå at vaske vinduerne i direkte sollys, for det vil få sæben til at tørre for hurtigt og efterlade striber, og undgå også at vaske vinduerne i regnvejr, for det vil få støv og snavs til at sætte sig fast på de fugtige ruder. 

2. Rengør før vask
Rengør vinduernes overflade med en blød børste eller en klud, før du går i gang med at pudse dem. På den måde undgår du, at en masse snavs sætter sig på ruderne.

3. Bland dit eget vindues-rense-middel
Lav en mild vinduesrens, som du kun bruger på dine ruder. Lav blandingen af en halv del varmt vand og en halv del hvidvinseddike. Hvis ikke du bryder dig om lugten af vineddike, kan du hælde lidt citronsaft i blandingen.

Se også: 9 tips til rengøring med citron

4. Håndtér dit snavs
Brug en svamp til at fugte vinduesglasset, og skrub dernæst al snavs væk. Undgå at stænke vinduerne, og forsøg, så vidt det er muligt, at undgå at eddikeopløsningen kommer i kontakt med vinduesrammen.

5. Tør ruden rigtigt
Tør vinduet af ved først at fugte bladet på skraberen. Start dernæst i vinduets øverste hjørne, og lad skraberen glide nedover vinduet i en lodret streg. Tør skraberens blad af med en fnugfri klud, og gentag, indtil hele ruden er tørret af.

6. Det sidste trin
Slut af med at rengøre vinduesrammen ved at tørre den med en fugtig klud. Husk at tørre efter med en ren, tør klud, så vinduesrammen ikke suger for meget fugt til sig. Anvend kun ikke-ammonieret universalrengøringsmiddel eller vand til dette formål. 

Læs også: 12 hyggekroge til din have

Læs mere om: