I august ser vi frem til ...

Bjørn Jakobsen

Sensommeren er over os, og de lange, lyse aftener er snart forbi- Men der er heldigvis stadig en masse skønne ting at forsøde august med. Se her, hvad vi glæder os mest til i august!

Fredag, 3. august 2018 - 11:30 - af Bianca Anthony Sørensen. Foto: Bjørn Jakobsen.

Sommeren har været lang, skøn og ikke mindst rekordvarm! Der går snak om, at varmen bare fortsætter og fortsætter til langt ind i august, så der er masser af grund til virkelig at nyde kalenderens sidste sommermåned.

I år er udendørsaktiviteterne ikke i hel ligeså stor risiko for at blive skyllet væk i skybrud og tordenvejr, så mulighederne for at få det bedste ud af sensommeren er mange. Det er lige før vi glemmer, at efteråret er på vej; men vi glæder os nu alligevel stadig til, at det er tid til at plukke løs af efterårshøsten!

Se også her hvordan du forlænger sæsonen i køkkenhaven

Vi glæder os sådan til …

… At høste løs i køkkenhaven og så fx spinat og radiser i stedet, for begge dele kan overvintre.

… At tage et smut på madfestival i København for at samle inspiration, og smage en masse lækker mad og drikke.

... At gøre haven efterårsklar med gode råd herfra og herfra.

… At gøre som rigtig mange andre danskere har gjort i år: tage en tur ud på vandet og fejre denne lange sommer med fx en sejlsafari på Lillebælt.

… At nyde den forhåbentlig ligeså rekordvarme sensommer med lækker mad på (gas)grillen. Vi har samlet en masse retter til inspiration!

Prøv også: Ti friske sommersalater

... At pynte sommerlige salater og søde desserter med blomstrende stokroser. Den stolte, ranke plante har tidligere været anvendt medicinsk, og kan således sagtens spises.

… At besøge de mange hyggelige loppe- og kræmmermarkeder som fx det traditionsrige Roskilde Musik- og Kræmmermarked, der i år fejrer 30 års jubilæum!

… At høste og tørre sommerens lækre krydderurter, så de kan pifte maden op hele vinteren.

... At plukke brombær og bruge dem i masser af forskellige slags søde sager som fx denne lækre smuldrekage

... At byde sensommerens og efterårets frugter velkommen. Se her, hvordan du får succes med dit blommetræ, eller her for at blive klogere på beskæring af æbletræer.

Læs mere om:

Læs også: