Tips og tricks

10 tips til den perfekte grillaften

af Bianca Anthony Sørensen 15.08.2018
Foto: Inge Skovdal.
Hyggelige grillaftener med kølig vin og lækker mad er en fast del af den danske sommer. Vi har samlet 10 tips, der sikrer dig og dine gæster en rigtig god aften.

Det er en skøn del af sommeren at invitere gæster, tænde op i grillen og hygge på terrassen.

Men det kræver alligevel sin vært eller værtinde at få alting til at gå op i en højere enhed, så der kommer veltilberedt mad fra den varme grill og på bordet – uden at man helt har glemt at skåle med sine gæster undervejs. Alligevel skal der ikke mange små ting til for, at det hele lykkedes. Vi giver dig her et overblik over vores bedste tips.

Se også: 5 tips til vellykket mad på grill

10 tips til den perfekte grillaften:

  1. Myggelys på bordet, eller placeret omkring på terrassen, giver stemning og holder insekterne på afstand. Se her, hvordan du laver dit eget.
  2. Der er ikke noget værre end at have lavet for lidt mad, eller købt for lidt vin. Men omvendt er det også ærgerligt at ende med at have handlet alt for meget ind. Få et bedre overblik over, hvor meget du skal have fat i med denne smarte portionsoversigt fra Arla.
  3. Bordet skal selvfølgelig dækkes med en smuk buket. Vær kreativ og lav din egen, fine sensommervase af lavendler. Du kan læse, hvordan du gør her.
  4. Ingen har lyst til at vente en evighed på, at grillen bliver varm. Som hovedregel bør du optænde med trækul til hurtig stegning og briketter til langtidsstegning. Sæt i hvert fald et kvarter af til optændingen.
  5. Hvis du har glemt at putte hvidvinen på køl, kan du rulle flasken ind i et viskestykke fugtet i varmt vand og putte den i fryseren - så går nedkølingen meget hurtigere!
  6. Husk at sætte 5-10 minutter af, så kødet kan hvile under stanniol og blive ekstra godt.
  7. Hvis du vil have mere tid med dine gæster, er det en god idé at planlægge en menu, hvor du kan forberede så meget af maden som muligt på forhånd. Brødet kan fx bages dagen før, pastasalaten har godt af at stå og trække, og suppen til forret skal blot varmes op.
  8. Du kan anrette dressinger som ketchup, guacamole eller pesto i muffinsforme af gummi eller metal. Det er let, og så kan du placere dem forskellige steder på bordet, så alle gæster kan nå den lækre dyppelse.
  9. Brug genanvendelige sugerør af fx stål eller bambus. Det gør bare drinksene lidt lækrere!
  10. Husk musikken. Weekendaftener skruer radioerne oftest ned for mængden af reklamer og op for den gode musik. De fleste musiktjenester har også allerede gjort det største arbejde, og lavet musiklister til ethvert tema. Alt du skal gøre er, at trykke play!

John Bendtsen og Inge Skovdal