Besøg Landbohøjskolen og Valbyparken

Jeg tager ofte ud og kigger på fascinerende haver, når jeg har brug for inspiration til min egen have. En weekend for nogle år siden var jeg et smut forbi nogle af de gratis glæder, man kan finde rundt om i landet. Og da jeg bor ganske tæt på København, var det en oplagt idé at tage på inspirationstur i det område. Læs om mit besøg på Landbohøjskolen og i Valbyparken her.
 
 

Besøg Landbohøjskolen og Valbyparken

Når jeg tager på inspirationstur er det for at se på planter – planter i tusindvis! Og jeg fik da også set en del, da jeg besøgte Landbohøjskolens blomsterhave, der ligger på Bülowsvej 15-19 på Frederiksberg.
 
I Landbohøjskolens blomsterhave kan man se mange slags stauder i flotte sammensætninger, men der er også en stor have udelukkende med sommerblomster. Her kan man se, hvordan planterne ser ud i virkeligheden, og ikke som de ser ud i en brochure, bog eller webshop.
 
Selv er jeg blevet snydt flere gange, hvor flere af mine sommerblomster skulle have været cremehvide, men faktisk blev forskellige nuancer af gul. Men det er så her, at en inspirationstur er en god idé, for man ser planterne, som de ser ud.
 
I Landbohøjskolens blomsterhave var der både lathyrus, lobelier, targetes, petunia, solsikker, løvemund, blåkvast og mange flere smukke planter. Et enormt udvalg i mange farver, så du kan finde inspiration til planter med blomster i netop den farve, som passer ind i din have. Der var også den sjove og mørke chokoladeblomst, der virkelig dufter intensivt af chokolade.
 
 
En søndag havde jeg endnu engang bestemt mig for at se til temahaverne i Valbyparken, for her er der luft, vand og plantehygge i overflod. Jeg nød en spadseretur gennem de runde temahaver, men den sommerblomstrende have var jeg særligt begejstret for. Den er der desværre ikke længere.
 
Københavns Kommune valgte i 2010 at omdanne en del af temahaverne, og den ellers meget smukke sommerblomstrende have er nu lavet om til den dynamiske have, der består af græsser og stauder, som Jane Schul i øvrigt har udarbejdet.
 

Se billeder fra mine haveinspirationsture til Landbohøjskolen og Valbyparken i galleriet nedenfor.