Besøg Roms botaniske have

Roms botaniske have hedder Orto Botanico di Roma og er et fantastisk åndehul. Den storslåede udsigt over byen kan opleves fra havens øverste del og fra Gianicolo-højen, der ligger lige bag ved. Haven er fyldt med svalende skyggefulde stier og siddepladser, der er placeret under bambus mellem forskellige buske og store palmetræer. Det er ret afstressende og afslappende at gå rundt i haven og være et ’stenkast’ væk fra storbyens hektiske leben. Jeg kan virkelig anbefale en tur i haven, hvis du er på de kanter.

Læs også: Lav din egen topstjerne af grene fra haven

Kenn Römer-Bruhn

Værd at nævne er de flotte roser, der blomstrer smukt langs stierne på højen. Der er flere varianter af kinesiske roser, Rosa banksiae lutea, der blomstrer overdådigt. Se bare billederne. Når du slipper rosenstien, kommer man til forskellige vandløb og små vandhuller, hvor smukke lave farveafstemte ahorn kan opleves.

Kenn Römer-Bruhn

Der er naturligvis også en masse spændende blomster fordelt rundt i haven. Går man fra højen og nedad, kan man støde på en samling af urteagtige bregner, herunder Asplenium adiantum-nigrum, Athyrium filix-foemina, Pteridium aquilinum, Polystichum setiferum og Phyllitis scolopendrium. Det er en ret stor samling.

Du vil også støde på antikke søjlestumper, der er placeret mellem planterne. Smukke drivhuse, med ornamenter i stål og sten, viser sig i den nederste del af haven. Her er både tropiske og tempererede drivhuse.

Nyttig viden: 10 tips til at få succes med din orkidéer

Roms botaniske have har en stor og imponerende samling af forskellige bambus, herunder Phyllostachys, Sasa, Bambusa og Pleioblastus. Det er virkelig spændende at gå rundt mellem de enorme bambusstængler i forskellige farver.

Kenn Römer-Bruhn

Et af havens områder består af medicinske lægeplanter, hvor nogle dyrkes på jorden i det omkringliggende område, mens andre findes i det tropiske drivhus, der ligger ved siden af.