Kompost til jordbærbedet

Den gamle og velomsatte kompost, skulle gøre godt i køkkenhaven. Bevares, der var jo allerede kørt en del ud i køkkenhavens bede, så hvor skulle den sidste rest smides?

Læs også: Bæredygtig kompostbunke

Jorden i min køkkenhave består af gammel mose- og søbund. I tidernes morgen, blev der gravet tørv i store mængder, så det med struktur og humus kiggede vi langt efter. Til gengæld er jorden dyb og kulsort – jeg skal grave omkring 50-70 cm, før det fineste sand dukker op i bunden.

Gennem de sidste fem år, har jeg kørt utallige trillebørfulde kompost i køkkenhaven. Så nu er strukturen ved at være der – i hvert fald i de øverste jordlag. Og nu leder jeg så efter et sted at smide den sidste rest. Det kom til at gå ud over jordbærbedet.

Flere jordbærplanter

Siden vi flyttede ind, har vores jordbærbed vokset sig større og større. Med flere sorter og lange fine rækker. Selvom vi ofte har besøg af rådyrene, der roligt gnasker jordbær og planter i sig, er vi fortrøstningsfulde med høsten. Og hvert år er vi blevet skuffet. Vi har simpelthen fået alt for lidt ud af anstrengelserne.

Få flere idéer: Anlæg højbede uden brædder

Derfor har vi nu hegnet ind. I sikkerhed for rådyrene blev den sidste rest kompost spredt ud mellem rækkerne. Lidt løst arbejde med kultivatoren, så komposten blev grubbet lidt ned i jorden, måtte gøre godt. Og så vil jeg ellers satse på, at jeg i år, kan få store saftige jordbær i overflod. Jeg glæder mig ...