Massevis af projekter inde og ude

Man skal altid gå ind i sine projekter med opløftet pande og en høj arbejdsmoral, men man skal også kende sine begrænsninger. Vi overtog vores drømmehus den 1. april 2012 og har i den grad knoklet med at få huset beboeligt og at gøre haven hyggelig.
 
 
Vi fik hurtigt huset gjort klar med nyt tag og nye vinduer i stueplan, så vi kunne flytte ind. Vi nåede også at lave en lille køkkenhave, men måtte skuffet se vores medbragte stauder kæmpe en kamp for overlevelse blandt ukrudtet. Der var simpelthen bare ikke tid til alle de havesysler, vi godt kunne tænke os.
 
Lige inden 2012 gik på hæld fik vi endelig nye kloakker i vejen, og alt var igen gravet op. Og lige inden jul blev vores enorme miljøvenlige varmepumpe installeret. Så julen blev den tiltrængte pause, som vi havde så meget brug for.
 
Vinteren 2013 blev brugt på at fælde omkring 100 træer, for haven var groet fuldstændigt til. Brænde blev kløvet, så vi kan klare os i adskillige år, men der er stadig mange hele stammer tilbage. Vinteren var, som de fleste husker, enormt lang, og frosten havde da også kun lige sluppet jorden i starten af maj.
 
På Sankt Hans dag nåede jeg lige akkurat at få vores store træterrasse færdig blot én time, før vores gæster ankom. Jeg proklamerede i et tidligere indlæg, at det eksisterende drivhus skulle tages ned, men det blev der slet ikke tid til. Men der blev til gengæld tid til at hygge sig i køkkenhaven, og den har vi virkelig nydt godt af.
 
Vi arbejdede med kælderen hele sommeren, hvor vi bl.a. installerede varme. Herefter gik vi i gang med et større klinkearbejde, og lofterne blev lavet med spot og gips mellem bjælkerne. Elektrikeren fik også sat skik på de sidste ting omkring ledninger og tavle.
 
 
Vi fik også restaureret overdækningen, hvor vi fik sat vinduerne fra det gamle drivhus i. Desuden fik vi sået store områder af blomsterhaven til med græs. Vi havde lånt en gravemaskine, men den kom aldrig, og da mine 500 stauder så ankom, måtte de i stedet i depot i køkkenhaven. Næste år må vi fokusere mere på blomsterhaven.
 
Det bliver spændende at se, om vi næste år kan nå at bygge drivhuset og skuret samt få styr på blomsterhaven, køkkenhaven, folden, hønseholdet og bistaderne. Og hvis vi er heldige, så får vi os også et lille hold af smågrise.