På plantemarked

Det var en smuk formiddag, hvor solen endelig skinnede fra en skyfri himmel. Jeg blev vækket tidligt af råbukken, der gøede på den rigtige side af hegnet. Den ville sikkert ind og æde af mine fine stauder. Men nej. Den måtte stå i rimfrosten og betragte dem – og var tilsyneladende meget skuffet.

Veltilfreds stod jeg derfor op med morgensolen, og var glad og så glædede mig. For det var også dagen, hvor et hyggeligt plantemarked skulle besøges. Lige ovre i Søborg, der ikke ligger langt fra hvor vi bor. Mon ikke et par stauder eller to, kunne finde vejen til mit indkøbsnet?

Få gode tips her: Tips og gode råd om stauder

Klokken var præcis 10:00, da plantemarkedet åbnede, og vi var på pletten fra start. Mange hyggelige stande, med både private havefolk og mindre gartnerier, havde et enormt udvalg af forskellige planter. Det var Haveselskabet der havde arrangeret det, og som også havde en bod med kaffe og kage.

Publikum var købelystne, og arme og hænder, med planter og penge og MobilePay, byttede og krydsede ind over hinanden på alle stande. Jeg havde flere planter på min egen lille ønskeseddel, og fik naturligvis også handlet. Blomsterhaven blev dermed beriget med flere eksemplarer af:

  • Lægekvæsurt, Sanguisorba officinalis
  • Trævlekrone, Lychnis flos-cuculi
  • Purpur torskemund, Linaria purpurea ‘Canon J. Went’
  • Lungeurt, Pulmonaria officinalis 'Sissinghurst White'
  • Løvehale, Phlomis

Læs også: Nogle planter gror bedre end andre

 

Kenn Römer-Bruhn

Efter en dejlig formiddag på plantemarkedet, var det godt at komme hjem med de nye planter. For hvor skulle de mon plantes henne? Ikke samme sted, for de forskellige stauder, kræver forskellige jordbundsforhold og krav til sol og skygge. Derfor måtte planterne vente lidt med at komme på plads, så jeg kunne lave min research omkring deres forhold. Først herefter kommer de hen på deres nye pladser …