Sådan lavede jeg en cresting til drivhuset

Først og fremmest søgte jeg internettet tyndt for billeder af gamle victorianske driv- og væksthuse. Det var ikke så nemt at finde billeder af en flot cresting og da slet ikke den gang. Typisk var de enten tegnet eller fotograferet på alt for lang afstand.
 
 
På biblioteket var der heller ikke megen hjælp at hente. Trods alt lykkedes det mig til sidst at finde en gammel tegning af en cresting på en ældre professors private hjemmeside. Så den brugte jeg som udgangspunkt og til inspiration.
 

Rentegning af cresting

Billedet af tegningen blev lagt ind på sit eget lag i Adobe Illustrator. Herefter tegnede jeg konturen op, så jeg havde en form.
 
 
Ved at lægge tegningen nederst kunne jeg rentegne på et tomt lag i Adobe Illustrator. Med de rigtige grafiske værktøjer er det relativt nemt at rentegne, og efter kort tid var udkastet til min egen unikke cresting klar. Og så var det bare at kopiere formen nok gange for at få den rette længde, som passede til vores drivhus.
 
 

Fra tegning til udskåret metal og færdig cresting

Da tegningen var færdig, skulle den bare skæres ud hos en skiltemaler. Jeg valgte en, der kunne fræse i 2 mm aluminium, og betalte, hvad det kostede.
 
Du får her min grafiske fil i pdf-form, og den burde enhver skiltemaler kunne bruge som udgangspunkt til at fremstille en cresting til dig.