Her bliver min cresting monteret på drivhuset.
Drivhus & Orangeri

Sådan lavede jeg en cresting til drivhuset

Tekst og 20.03.2014
foto: Kenn Römer-Bruhn
Flere har spurgt, hvordan jeg fik min cresting til drivhuset fremstillet. Du finder her inspiration til, hvordan du selv kan lave en skøn cresting til dit eget drivhus.
Først og fremmest søgte jeg internettet tyndt for billeder af gamle victorianske driv- og væksthuse. Det var ikke så nemt at finde billeder af en flot cresting og da slet ikke den gang. Typisk var de enten tegnet eller fotograferet på alt for lang afstand.   Læs også: Sådan byggede vi et drivhus med cresting   På biblioteket var der heller ikke megen hjælp at hente. Trods alt lykkedes det mig til sidst at finde en gammel tegning af en cresting på en ældre professors private hjemmeside. Så den brugte jeg som udgangspunkt og til inspiration.  

Rentegning af cresting

Billedet af tegningen blev lagt ind på sit eget lag i Adobe Illustrator. Herefter tegnede jeg konturen op, så jeg havde en form.  
  Ved at lægge tegningen nederst kunne jeg rentegne på et tomt lag i Adobe Illustrator. Med de rigtige grafiske værktøjer er det relativt nemt at rentegne, og efter kort tid var udkastet til min egen unikke cresting klar. Og så var det bare at kopiere formen nok gange for at få den rette længde, som passede til vores drivhus.   Læs også: Sådan satte vi tagglas på drivhuset  

Fra tegning til udskåret metal og færdig cresting

Da tegningen var færdig, skulle den bare skæres ud hos en skiltemaler. Jeg valgte en, der kunne fræse i 2 mm aluminium, og betalte, hvad det kostede.   Du får her min grafiske fil i pdf-form, og den burde enhver skiltemaler kunne bruge som udgangspunkt til at fremstille en cresting til dig.   Download min cresting her.pdf