Flyvende middagsgæster

Opskrift på hjemmelavet fuglemad
Køb en pose vildtfugleblanding, og bland evt. selv lidt ekstra ting i, hvis du synes. Gammelt brød, rosiner, svesker, tranebær og andre tørrede frugter, kiks, småkager, nødder af alle slags, gamle kager og lign. falder i fuglenes smag. Du skal have ca. 1 kg frøblanding i alt. Varm 500 g fedtstof, fx dyrefedt, palmin eller kokosolie, i en gryde, til det er smeltet. Bland din frøblanding i. Alle korn skal have fedtstof på sig, så det klæber sammen, når det nedkøles. Hæld din blanding i alle slags forme, og lad dem køle af, fx i køleskab eller udenfor. Vi har brugt stjerneforme, hjertekageforme og rødlerspotter.

Hængende mejseklokker
Tag en rødlerspotte, og stik et stykke reb igennem hullet i bunden. Det skal være langt nok til, at potten kan hænges op som en klokke, når den er færdig. Sørg for, at der også er 30-40 cm reb under potten, som fuglene kan sidde på. Slå en knude på rebet. Den kommer til at sidde indvendig i potten under det lille hul i bunden, så potten nu kan hænge. Stil potten med rebet i en skål, og hæld fuglemad i op til kanten. Fedtstoffet vil løbe igennem og ned i skålen, men der er nok af det på frøene, så de ved afkøling klistrer sammen. Hæld evt. fedtstoffet fra skålen over potten med fuglemad et par gange. Sæt potten koldt, så stivner fuglemaden hurtigere. Placer din fuglemad på et sted, hvor I har et godt udsyn inde fra varmen. Så kan I rigtig følge med, når jeres mejseklokker får spisende gæster.

Klik igennem galleriet og find masser af inspiration.