Annonce

Få et flottere surbundsbed i år

af Aller Creative Studio, annonce for E. Marker A/S 5.03.2020
Giv dine surbundsplanter de bedste forhold, hvor jorden er levende og fyldt med sporstoffer og gode mineraler

En have, der er i balance, emmer af sunde planter. Det kan især ses på stedsegrønne vækster, der, når de trives, er i god vækst og ser friskt grønne ud året rundt.

Det hele begynder nede i jorden, hvor bakterier, svampe og mikroliv i en indviklet, men nøje afstemt balance omsætter organisk materiale, der senere bliver til gavn for planterne. Surbundsplanter trives ikke i neutral eller basisk jord, men har brug for en dybmuldet jord med lav pH-værdi.

TIP: Brug en nærende gødning, der sikrer jorden en lav pH-værdi.

Lav en kompost til dit surbundsbed

Det er en god idé at lave en kompost til surbundsbedet af gran- og fyrrenåle, blade og evt. resterne af årets æbler, der giver blandingen en lav pH-værdi. Så får du en optimal organisk blanding, du kan sprede ud hvert forår.

Det vil surbundsvækster som f.eks. rododendron, azalea, hortensia, lyng og blåbær sætte stor pris på. Har du mange nåletræer, kan du topdresse – altså drysse et lille lag gran- eller fyrrenåle ud som jorddække, der dels vil beskytte imod udtørring og dels vil hindre ukrudt i at spire. Brug gerne grannåle, da de nedbrydes hurtigere end fyrrenåle.

Sådan anvender du Osmo Surbundsgødning

  • Drys indholdet rundt om planterne en-to gange i løbet af foråret og igen, når planterne er afblomstret.
  • Ved plantning blandes 5 g surbundsgødning pr. liter surbundsmuld.
  • Efter plantning tilføres 100 g surbundsgødning pr. m².
  • Giv to-tre gange pr. sæson

Få intense farver og sunde blade

Næringen er vigtig for optimal vækst, trivsel og blomstring, og med et surbundsbed skal du være ekstra opmærksom på, at jordens pH-værdi altid holdes til den lave side.

Brug gerne en gødning, der er rig på magnesium, der giver blomsterne flotte og intense farver, jern, der giver sunde grønne blade, og svovl, der virker forsurende og dermed sikrer optimale jordbundsforhold for surbundsbedets planter.

Om Osmo Surbundsgødning

  • Er miljøvenlig, bæredygtig og skånsom for naturen og dine planter.
  • Den langtidsvirkende gødning er sammensat af organiske materialer som f.eks. tang, der tilfører jorden vigtige sporstoffer og mineraler.
  • Gødningen er beriget med 1 procent magnesium, ½ procent jern og 5 procent svovl og sikrer dine planter en sund og optimal vækst.

Du kan købe Osmo Surbundsgødning i dit nærmeste plante- og byggecenter.

Læs mere om Osmo Surbundsgødning her!