5 fascinerende haver du skal besøge

Oplevelsesparken Universe er meget mere end en legepark for de mindste. Her er nemlig anlagt fem vidunderlige haver, hvori du kan gå på opdagelse blandt duftende krydderurter, velsmagende bær og blomster i alle regnbuens farver.

Tag fx med på havevandring i fantastiske Bittens have, der vandt 1. pladsen som Årets Haveoplevelse til CPH Garden 2017, hør om parkens mange forskellige blomster og planter, eller bliv klogere på, hvordan du laver dine egne planter, og hvornår du skal klippe dem ned. 

Se også: 5 tips til det perfekte tulipanbed

De fem haver - det kan du opleve i Universe på Als: 

Den store park i Universe består af fem forskellige haver, der alle har forskellige temaer og formål. 

  • Den blomstrende have. Her er fokus på velfærd for både dyr og mennesker. Haven er lavet for at trække naturen helt ind og er optimal for vilde dyr og insekter. Nyd et roligt øjeblik midt i insekternes hjem, eller gå på opdagelse blandt de mange smukke blomster. Haven er designet af Lise Bollhorn, og med den vandt hun bronze til CPH Garden 2017. 
  • Vejrhaven indeholder tordenskyer, regndråber og meget mere. Engang flænsede et lyn et kæmpe lindetræ, og gartnerne har i stedet plantet pileformede træer, som er ved at vokse sig så store, at kronenerne kan vokse sammen til en. 
  • Bittens have. Det er ikke uden grund, at denne fine have blev kåret til Årets Haveoplevelse 2017. Der hersker en helt særlig stemning i det frodige univers af blomster, træer, krydderurter og bær - og du kan dufte, plukke og smage fra træerne, mens du bliver vist rundt haven, der bringer dig hundrede år tilbage i tiden. Tilbage til dengang hvor man anlagde prydhaver på en helt anden måde end i dag. Du får lov til at plukke fra æble- og kirsebærtræerne og tage frø fra planterne med hjem. Haven er anlagt efter vejledning fra Bitten Clausen.
  • Dahliahaven. Det smukke og farverige blomsterunivers byder på nordens største Dahliahave med over 5500 dahlia. Medbring en picnickurv, og nyd frokosten i en solplet, eller tag en gåtur rundt i parken, og betragt den smukke og særegnede flora. 
  • Den kinesiske have. I den fantastiske kinesiske have, som er inspireret af Bitten Clausens egen have, kan du tage et hvil i kurvemøblerne og nyde udsigten fra den smukke pavillion.  

Vil du besøge haverne? Der er havevandring i parken hver fredag kl. 13, og rundvisningen tager cirka en time. Entréen er ikke inkluderet i indgangsprisen til Universe og koster 49 kr. per person. Du kan læse mere om haverne her. 

Læs også: Dyrk dahlia med succes