Annonce

Oplev den smukke, engelske havekunst

af Annonce 9.01.2018
Endeløse rækker af pæoner, duftende rosenbede og spor efter Henrik VIII. Oplev et overdådigt blomstereventyr i engelske Penshurst Place and Gardens.

Penshurst Place and Gardens er en rejsedestination, man skal opleve mindst én gang i sit liv. Haverum efter haverum imponerer så langt øjet rækker. Rosenhaven, kroningsallén med bunddække af påskeliljer under de blomstrende æbletræer, pæonbedet, flagparken kreeret af lavendler og roser, lindetræsalléen og det italienske haveafsnit. Det er blot nogle af de oplevelser, der er i vente, hvis du besøger Penshurst Place and Gardens.

Englands skønneste have

Haven, der er over 200.000 m2, anses i dag for at være en af Englands mest fremtrædende haver med fine udsmykninger, harmoniske farvesammensætninger og et imponerende interiør.

Sir John De Pulteney opførte herregården i 1341 med det formål at bruge stedet som jagtresidens. I 1521 blev Penshurst konfiskeret af Henrik VIII, der brugte stedet som jagthytte. Tilfældigvis i nærheden af Hever Castle, hvor elskerinden Anne Boleyn boede. Henrik VIII gav senere Penshurst til sønnen Edward 6, og efter hans død i 1552 overgik slottet til familien Sidney, hvis slægt stadig ejer – og plejer – Penshurst i dag.

Bliv en blomstrende oplevelse rigere

Kunne du tænke dig at besøge den smukke have, arrangerer Kulturrejser Europa ture dertil. Rejseguiden på turen en havehistoriker, og på turen kommer du desuden forbi hele 13 haver – uden tvivl en rejsedrøm for den haveglade.

Læs meget mere om rejsen her.

I galleriet kan du se nogle billeder af den skønne have.

Få en smagsprøve på den skønne have i galleriet: